MAURICE VAN STEEN Anp Via Afp
POSVEĆENI KATOLIK

Dalić nastavlja tradiciju: Prvog dana hodočašća prema Međugorje propješačio 50 kilometara

U društvu prijatelja među kojima je bio i gradonačelnik njegova rodnog Livna
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2024. 11:56

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara od Livna na hodočašću prema Međugorju prema kojemu je put nastavio u ponedjeljak.

U društvu prijatelja među kojima je bio i gradonačelnik njegova rodnog Livna Darko Čondrić, Dalić je stigao u susjedni Tomislavgrad gdje je prenoćio. U ponedjeljak je nastavio put dug 120 kilometara prema Međugorju u kojega tradicionalno hodočasti u znak zahvale Gospi.

Uz put na više lokacija s njim se fotografiraju navijači hrvatske reprezentacije i podupiratelji rada najuspješnijeg hrvatskog nogometnog izbornika, a očekuje se da bi u Međugorje Zlatko Dalić trebao stići sutra.

Ovogodišnje hodočašće dolazi uoči nastupa Vatrenih na EURU u Njemačkoj.

I prijašnjih godina je Dalić, koji je posvećeni katolik, hodočastio iz rodnoga Livna prema Međugorju kako bi zahvalio za uspjehe koje je postizao s reprezentacijom (srebro u Rusiji i bronca u Katru).

Govoreći prošle godine na Mladifestu u Međugorju, poznatom svjetskom hodočasničkom mjestu zbog tvrdnji da se tamo ukazivala Gospa, Dalić je posvjedočio da otvoreno ističe svoju vjeru.

- Bez srama svugdje sam govorio da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji - rekao je Dalić prošle godine u Međugorju.

Linker
20. svibanj 2024 02:09