TOM DUBRAVEC Cropix
IZBORNIK JE PRELOMIO

Dalić objavio novi popis: Novo lice u napadu Vatrenih! Evo kakva je situacija s Oršićem i Friganom

Na put u Nizozemsku, po prvi trofej za hrvatsku nogometnu reprezentaciju krenut će 24 igrača
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 12:05

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je putem službenih kanala HNS-a objavio popis Vatrenih za predstojeću obvezu - završni turnir Lige nacija koji se sredinom lipnja održava u Nizozemskoj. Na put u Rotterdam krenut će 24 igrača, a na čekanju je njih sedam koji su dobili pretpozive te koji će se reprezentaciji priključivati po potrebi.

Dalić nije uopće mijenjao svoj popis iz ožujka kada smo krenuli u kvalifikacije za Euro. Na ta 23 igrača dodao je samo jedno novo ime - Diona Drenu Belju. Napadač Augsburga u dobroj je formi u njemačkom nogometu, a to Daliću nije promaknulo. Nije ga bilo niti na zadnjem popisu u ožujku, a Mislava Oršića koji se od odlaska iz Dinama u redove engleskog premierligaša Southamptona baš i nije naigrao, nema ni sada. Dobio je pretpoziv, što ne mora značiti da će se priključiti u ovoj akciji.

image

Popis Zlatka Dalića za utakmice Lige nacija

HNS FACEBOOK

"Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru - uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini", naglasio je Zlatko Dalić.

"Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest", poručio je izborniik.

Vatreni pripreme započinju 5. lipnja u Rijeci. Na pripreme će vjerojatno moći doći svi osim Marcela Brozovića koji s Interom 10. lipnja igra finale Lige prvaka i priključit će se u zadnji čas. Momčad u Nizozemsku putuje u ponedjeljak 12. lipnja, a prvi susret s domaćinom ima 14. lipnja u Rotterdamu, Finale ili utakmica za treće mjesto igra se 18. lipnja. Drugi su par Italija i Španjolska.


DALIĆEV POPIS ZA LIGU NACIJA

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Obrana: Domagoj Vida (AEK), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Rennes), Luka Ivanušec (Dinamo)

Napadači: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Petar Musa (Benfica), Dion Drena Beljo (Augsburg)

Pretpozivi: Josip Brekalo (Fiorentina), Mislav Oršić (Southampton), Duje Čaleta-Car (Southampton), Filip Uremović (Hertha), Ivo Grbić (Atletico Madrid), Nikola Moro (Bologna), Matija Frigan (Rijeka)

Linker
16. travanj 2024 06:21