Zlatko Dalić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
IZBORNIK ODLUČIO

Dalić objavio novi popis Vatrenih i najavio promjene, vratio se Vrsaljko: ‘Želim to isprobati...‘

Odgovorio je i na pitanje oko jačine nadolazećih utakmica, ali i izbacivanja Rusije sa SP-a.
Piše: HINAObjavljeno: 07. ožujak 2022. 10:43

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ob javio je u ponedjeljak popis za dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske koje Vatrene čekaju krajem ožujka.

Na popis se vratio reprezentativac Šime Vrsaljko, prvi put nakon Europskog prvenstva, dok je s njega otpao Bruno Petković. Vatreni će se okupiti 21. ožujka, a onda putuju u Dohu gdje će najprije 26. ožujka igrati protiv Slovenije, a tri dana kasnije protiv Bugarske.

"Lovren je malo ozlijeđen, ali ide s nama u Dohu. Vrsaljko je dobio težak udarac u kuk u zadnjoj utakmici, ali će i on biti s nama. Pokušat ćemo s Perišićem, pokušat ćemo sa Sosom, imamo puno igrača koji igraju iste pozicije, ali dat ćemo minutažu igračima pa ćemo vidjeti tko je u čemu najbolji", rekao je Dalić, najavivši malu promjenu u igri.

"Pokušat ćemo u Dohi igrati s tri igrača u zadnjem redu, ali to ne znači da ćemo generalno promijeniti sustav. Probat ćemo promijeniti naš način igre jer nakon dugo vremena imamo napokon dovoljno treninga da to pokušamo. Naši igrači tako igraju u klubovima i pokušat ćemo vidjeti kako to izgleda u reprezentaciji", dodao je Dalić.

Što se tiče suparnika u pripremnim utakmicama, Dalić je svjestan da nije dobio najjače protivnike.

"Nismo ostvarili želju da igramo s Belgijom. Želio sam jednu jaču, jednu malo slabiju utakmicu, izjalovilo se zbog organizacija. Bugarska i Slovenija nisu top razina kako smo se dosad naučili, ali mislim da ćemo moći isprobati neke stvari i ostvariti pobjede te prikupiti bodove za drugu jakosnu skupinu na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo", kazao je.


POPIS VATRENIH:

Vratari: Livaković, Grbić, Ivušić

Braniči: Vida, Lovren, Vrsaljko, Barišić, Čaleta-Car, Juranović, Gvardiol, Sosa, Pongračić

Vezni: Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer, Jakić

Napadači: Perišić, Kramarić, Brekalo, Oršić, Livaja, Budimir

Pretpozivi: L. Kalinić, Škorić, Čolak, Moro

image

Popis Vatrenih za dvoboje sa Slovenijom i Bugarskom

HNS FACEBOOK

Linker
02. prosinac 2022 06:11