TOM DUBRAVEC/Cropix
PROBLEMI S OZLJEDAMA

Dalić objavljuje popis i Vatrene vodi na team building, moguća su i nova imena

Hrvatsku 22. ožujka u Abu Dhabiju čeka utakmica s Tunisom, a nakon toga Egipat ili Novi Zeland
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. ožujak 2024. 08:29

Vatreni se okupljaju u ponedjeljak, 18. ožujka, u Zagrebu, te dan kasnije lete u Abu Dhabi na turnir W Cup na kojem će 22. ožujka igrati polufinale s Tunisom na stadionu Mohammed bin Zayed, kluba Al Jazira, koji nosi ime po šeiku predsjedniku države i ima kapacitet tribina 37 tisuća mjesta. Drugi je najveći u Emiratima. Finale je 26. ožujka također na toj adresi, a utakmica za treće mjesto 25. ožujka na stadion Al Wahde. Drugi suparnik bit će netko iz para Egipat - Novi Zeland.

Izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak objavljuje popis igrača koje vodi na akciju za koju je sam rekao da je dobrim dijelom team building nalik onoj od prije dvije godine u Dohi, kada su se mogli upoznati s Katarom, domaćinom Svjetskog prvenstva. Propisi kažu da izbornik u Njemačku na Euru može dovesti 23 igrača, ako se nešto u zadnji čas ne promijeni, a u Ujedinjene Arapske Emirate ima ih pravo povesti više, pa očekujemo listu od 23-25 imena.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Andrej Kramarić i Ante Budimir nedavno su zadobili ozljede, no obojica kažu da će biti fit za reprezentaciju, a pretpostavljamo da izbornik još za Abu Dhabi neće računati na Ivana Perišića i Mislava Oršića, koji se oporavljaju od ozljeda križnog ligamenta. Vjerojatno je bolje da u klubu rade na sebi, te budu u što boljem stanju do Eura, što će dotad pokazati i kroz utakmice. Osim ako Perišić ne želi baš biti dio ekipe upravo zbog team buildinga. To je stvar dogovora njega i izbornika.

Na posljednjem popisu za finiš kvalifikacija s Latvijom i Armenijom bili su vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović; braniči: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić; vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro, te napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca i Ante Budimir.

image
TOM DUBRAVEC/Cropix

Kasnije su s pretpoziva aktivirani Martin Baturina i Dion Drena Beljo, a dodan Marco Pašalić. Priključen je i Nikola Vlašić, koji se ozlijedio. U krugu ovih igrača treba tražiti i ekipu za Abu Dhabi, osim što se Luka Sučić sad ozlijedio, a uvijek je moguće da izbornik doda neko staro ili novo ime. Kao što su Brekalo, Musa, Barišić, Kotarski...

Tijekom kvalifikacija pokušao je s više napadača i krilnih igrača koji bi donijeli neku novu kvalitetu Vatrenima, ali nije puno pronašao. Dok su vezni red i obrana uglavnom poznati i stabilni, bez obzira na to što Šutalo i Sosa imaju tešku sezonu u Ajaxu, i dalje su tri napadačke pozicije najotvorenije. Budimir je odlično odigrao dosadašnji dio sezone, zabio 13 golova u La Ligi, valjda ga neće ozljeda previše omesti.

Linker
30. travanj 2024 06:31