Zlatko Dalić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
OTPADA LI DEBITANT?

Dalić objavljuje popis za utakmice istine! Dvojac se vraća, ništa od čovjeka koji je osvojio naslovnice

Hrvatski izbornik će pozvati mahom igrače na koje je računao i u listopadskoj akciji, no...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. listopad 2021. 07:05

I zbornik Zlatko Dalić danas na web stranici HNS-a objavljuje popis igrača za dvije zaključne i odlučujuće utakmice u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo. Vatreni u četvrtak, 11. studenoga igraju s Maltom u gostima, te u nedjelju, 14. studenoga s Rusijom u Splitu.

Na tablici H skupine Rusija vodi sa 19 bodova, druga je Hrvatska sa 17 i jedino dvije pobjede našima jamče 1. mjesto i izravan plasman u Katar. U slučaju da Rusi doma dobiju Cipar njima će bod na Poljudu biti dovoljan. Ako Hrvatska ne bi svladala Maltu, a Rusija bi bila bolja od Ciprana, kolo prije kraja prvo bi mjesto bilo riješeno. Dobro je što Hrvatska ima osiguranu drugu poziciju, koja vodi u doigravanje…

Dalić će pozvati mahom igrače na koje je računao i u listopadskoj akciji, no vratili su mu se Josip Juranović i Dejan Lovren. Juranović je odigrao prvu utakmicu za Celtic ove subote, kad je dao i gol s bijele točke. Istina kao lijevi bek, što odrađuje igra u Celticu, ali glavno da je zdrav i spreman. Dejan Lovren je uhvatio kontinuitet igara u Zenitu. Vratar Ivica Ivušić je i dalje ozlijeđen, a napadač Ante Budimir gotovo dva mjeseca nije odigrao niti minutu za Osasunu. No, Budimir se vratio u treninge s ekipom, njegov klub do okupljanja nacionalne vrste ima još tri utakmice (Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad), pa se možda i vrati natjecateljskom nogometu.

Okupljanje 8. studenoga Dalić je ostavio otvorenim da u studenome ponudi novu šansu Bruni Petkoviću, bude li u formi, ali nismo sigurni da je to taj trenutak... Na tragu protekle akcije vratari bi mogli biti Livaković, Grbić i Sluga, u obrani nema dvojbi, jer desni bekovi su Juranović i Stanišić, lijevi Sosa i Barišić, stoperi Vida, Lovren, Gvardiol i Ćaleta-Car. Kako je izbornik znao uzeti i petog stopera šanse imaju i Škorić, i Pongračić i Uremović. Barišić zbog dva žuta kartona nema pravo nastupa na Malti. U veznom redu sedam je jasnih imena: Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Ivanušec i Jakić, iako Vlašić i Ivanušec često igraju u napadu, a u špici su Kramarić, Livaja, Perišić, Brekalo i Oršić. Poziv ili barem pretpoziv vjerojatno će dobiti i Budimir. Sad je zdrav i spreman, a čak i ako neće imati osobitu minutažu do okupljanja, u utakmicama kakve su pred Hrvatskom, s Maltom i Rusijom, možda će zatrebati klasični centarfor.

Barem za završnicu, jer mnogi treneri, kad ganjaju rezultat, vole imati nekoga na koga se može ubacivati pred gol… Pretpozive su znali dobiti Čolak, Moro i Lovrić, neki će i ovaj put. Luka Sučić debitirao je sa Slovačkom, no u studenome će biti potrebniji mladoj reprezentaciji. Iako, to je stvar dogovora izbornika Dalića i Bišćana.

Roko Šimić osvaja komplimente i naslovnice, ali teško je vjerovati da će izbornik na 18-godišnjaka baciti karte da nas vodi u Katar. I za njega je još uvijek mlada vrsta prirodno okruženje.

Vatreni se okupljaju u Zagrebu u ponedjeljak, 8. studenoga. Na Maltu idu u srijedu, 10. studenoga, u četvrtak je susret u Ta’Qaliju (20.45), gdje neće biti toplo kao na Cipru u prvoj polovici listopada, ali se očekuje temperatura do 22 stupnja. Tamo će i prespavati, te doletjeti u Split u petak, 12. studenoga.

Kreće prodaja ulaznica Utakmica Hrvatska - Rusija igra se na Poljudu 14. studenoga u poslijepodnevnom terminu od 15 sati. Prodaja ulaznica je isključivo putem interneta, kreće danas (25. listopada) od 13 sati na portalu za ulaznice po cijenama od 80 do 200 kuna. Na dan susreta će biti skuplje, stajat će od 150 do 250 kuna. Gledatelji moraju imati digitalnu Covid-potvrdu, osim djece mlađe od 12 godina koja ne moraju, ali samo ako su u pratnji roditelja ili skrbnika koji je imaju.

Linker
24. travanj 2024 18:15