Dejan Lovren
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
FOTO: STIGAO I LUKA MODRIĆ

Dalić odmah nakon šoka nazvao Bišćana i pitao za samo jedno ime! Evo što su se dogovorili izbornici

Već je kontaktirao izbornika mlade reprezentacije, koji je odmah spreman prepustiti Gvardiola...
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 28. svibanj 2021. 20:50

Šok u Rovinju: taman kada smo komentirali da su 'vatrene' pripreme neobično mirne, Zlatko Dalić u petak je na poslijepodnevnom treningu u 18 sati otkrio informaciju koja mu je namrštila lice - Dejanu Lovrenu "visi" Euro!

- Dejan Lovren nije stigao na trening jer je u četvrtak nakon treninga osjetio problem koji vuče još iz Zenita i njegovo stanje nije optimalno: radi se o problemu kojeg vuče još iz Zenita, o ligamentu koljena, zbog čega nije igrao zadnje četiri utakmice za svoj klub... - stao je Dalić pa nastavio:

- Ja ne mogu na Euro ići s ozlijeđenim igračima, žao mi je, ali je tako. Situacija, dakle, nije najbolja i o njemu ću, baš kao i o Uremoviću, koji po posebnom programu radi u Zagrebu odlučiti u utorak, kada nam ističe rok o prijavi momčadi za Europsko prvenstvo. Bit ćemo optimisti, ali ćemo ujedno biti i oprezni.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Prvih nekoliko rovinjskih dana nije otkrivalo nikakav problem; Lovren je najnormalnije radio, dok su neki drugi igrači ostajali preventivno u hotelu na fitnessu, Lovren je do danas normalno radio s momčadi, bez ikakvih problema, uz osmijeh i provođenje svih zadataka.

Zato je danas ta informacija bila toliko šokantna: nakon što je u zadnji čas otpao za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini, pa je umjesto na njega otputovao Jurica Buljat, sada stvari kao da se ponavljaju. Šteta, velika šteta, jer u slučaju da Dalić ostane bez Lovrena, pa i Uremovića, koji još uvijek radi po posebnom programu u Zagrebi i trčkara, ali..., ranije je jedini preostali branič s pretpoziva Pongračić prebolio koronu pa poslije opet pauzirao zbog, kako nam kažu "ozljedice", ostat će na Vidi, Ćaleti-Caru i Škoriću. Tanko.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Koliko saznajemo, Lovren je već u četvrtak odradio pregled, magnetsku rezonancu, a s obzirom da detalji nisu objavljeni, oni dodatno bude sumnju. Ujedno doznajemo da je Dalić već kontaktirao izbornika mlade reprezentacije Igora Bišćana, koji je odmah spreman prepustiti Joška Gvardiola velikoj sekciji "vatrenih", bez obzira na sraz sa Španjolcima u četvrtfinalu Eura U21 u ponedjeljak. Ipak, Dalić je odlučio čekati i dati priliku mladima da naprave veliki rezultat, a Lovrenu par dana da se jasnije dijagnostički opišu njegovo stanje i mogućnosti.

- Euro je dug turnir, možda ga izgubimo za početak, ali bismo ga mogli dobiti kasnije - neslužbeno doznajemo iz redova reprezentacije.

Taj je zaključak logičan zbog Lovrenovo vrijednosti, kako igračke, tako i statusne unutar redova reprezentacije, međutim ujedno je i opasan, baš kao i ozljeda ligamenta, koja se, dakle, aktivirala dok je Lovren igrao za Zenit, pa se smirila, a onda se opet javila u četvrtak. Kada se mislilo da je sve OK. Nitko u ovome času, praktički, ne može biti siguran hoće li Lovren biti spreman za drugu, treću ili utakmice nokaut faze, odnosno u bilo kojem dijelu turnira....

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Sve to brine Dalića, koji je nakon posve mirna tri dana priprema, u petak dočekao Modrića i kompaniju te je kanio s ukupno 22 igrača (izuzev Kovačića te trojice "klinaca" - Gvardiola, Bradarića i Ivanušeca) krenuti u ozbiljni dio toliko željenih priprema za Euro.

Linker
19. svibanj 2024 01:27