Zlatko Dalić

 ANTE CIZMIC Cropix
‘ONI SU VEĆ TU‘

Dalić oduševljeno nabrojao velike dobitnike: ‘Nemam ih pravo zakinuti nakon ovakvih igara!‘

Izbornik je istaknuo da su Šutalo, Erlić i Stanišić ne samo budućnost, već i sadašnjost Vatrenih
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2022. 23:26

Prštao je od sreće i Zlatko Dalić nakon utakmice i pobjede Hrvatske na Stade de Franceu. Kako i ne bi, Vatreni su ove večeri pod njegovim vodstvom upisali jednu od najvećih, ako ne i najveću pobjedu posljednjih godina. Pali su i ti Francuzi, konačno...

- Hvala na čestitkama, jesu, pali su. Nakon mojih 5 i ukupno 10 utakmica Hrvatske s njima. Zasluženo smo dobili, svaka čast dečkima jer nakon 0:3 u Osijeku se vratiti protiv svjetskih prvaka... I Danska je jedna fantastična momčad. Ovo može samo momčad sa zajedništvom, karakterom i kvalitetom. Borili smo se i dobili utakmicu zasluženo - rekao je izbornik Vatrenih u uvodu za Novu TV.

Je li postao "prijatelj" s Ligom nacija?

image

Luka Modrić i Zlatko Dalić

FRANCK FIFE Afp

- Donijelo nam je to natjecanje puno. Problem su te 4 utakmice u 10 dana i sva putovanja. No, odradili smo to, pokazali karakter, prkos, inat, ponos i borbu. Sad smo u sjajnoj situaciji. Sve je u našim rukama, imamo 7 bodova iz 4 utakmice - dodao je Dalić.

Jesu li se neki igrači izborili za Katar?

- Još 6 mjeseci ima do Svjetskog prvenstva. Ovi dečki iz zadnje linije ne samo da su istaknuli kandidaturu, oni su već tu, nemam ih pravo preskočiti nakon ovakvih igara. Dobili smo sjajnu grupu mladih igrača - Stanišića, Erlića, Šutala, Juranović je pokazao da može na lijevom beku. Dečki su pokazali da mogu, nemamo ih pravo zakinuti - rekao je hrvatski izbornik.

Bilo je zanimljivo pratiti i što će Didier Deschamps reći nakon utakmice. Prvo je, još na terenu za nacionalnu francusku televiziju (TF1) rekao:

- Lipanj nam je bio izuzetno težak i vrlo kompliciran mjesec u pogledu rezultata. Nismo imali dovoljno energije protiv ekipa koje su je imale više od nas. Nismo bili uspješni. Nedostajali su nam svježina, snaga i dinamika. Tu nismo bili na našoj najboljoj razini. Moramo izvući lekciju iz ovoga. Zgusnutost rasporeda bila je vrlo zahtjevna. Koplicirano je kada vam nedostaje svježine. Bez dvojbe, pogođene su bile i ostale reprezentacije. Naši igrači sada trebaju razbistriti glave i vratiti se u klubove pred novu sezonu - kazao je još u mix-zoni pariškog stadiona.

image

Didier Deschamps

THOMAS SAMSON Afp

Kada je sjeo na press-konferenciju malo je sve to skupa proširio...

- Realnost ovakve razine nogometa je neumoljiva. Ovo je okupljanje od starta bilo jako komplicirano. Morat ćemo se zapitati, morat ćemo na početku nove sezone imati sve igrače na maksimalnoj razini angažmana. Nema minulog rada u nogometu, sve ono što smo napravili je prošlost. Analizirat ćemo ovo s našim tehničkim vodstvom, morat ćemo napraviti puno, puno toga ako mislimo zadržati razinu uspješnosti koju smo imali. I danas sam imao trojicu igrača koji su bili u trenirci, nismo imali svježinu, ali to ćemo morati riješiti.

Kazao je kako neće kritizirati igrače:

- Nije sve crno-bijelo. Rezultati nam ne idu u prilog, nismo napravili ništa. Ali, ja se nadam da se možemo oporaviti od ovoga, da u rujnu vratimo pobjednički duh. Neću kritizirati igrače, ne interesiraju me invididualni detalji, tu smo da bi pokazali snagu grupe, a u tom kontekstu smo podbacili.

Linker
18. travanj 2024 04:52