Dion Drena Beljo

 Ronald Goršić/Cropix
AKCIJA ROTTERDAM

Dalić okupio prvi dio reprezentacije, u Sheratonu iznenadili bivšeg izbornika: ‘Ovdje sam u teretani...‘

Izbornik će poslijepodne na press konferenciji objaviti tko otpada s incijalnog popisa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. lipanj 2023. 13:16

Zlatko Dalić okupio je u zagrebačkom Sheratonu samo osmoricu igrača na koje računa za Ligu nacija. Dio ekipe doći će izravno u Rijeku u hotel Hilton na Costabelli, a izbornik je nekima dopustio da se pridruže u utorak ili srijedu, te bi tek u srijedu trebao imati kompletnu momčad na treningu od 18 sati na Rujevici. Pojedini igrači zamolili su koji dan više zbog obveza koje imaju, Dalić im u takvim prigodama i inače izlazi u susret.

Prvi je na okupljanje, barem od onih koje su novinari vidjeli, stigao Dion Drena Beljo, njega je Dalić prvi put pozvao, no kako je na popis stavio 24 imena, a UEFA-i za Ligu nacija smije prijaviti samo 23, jasno je da netko mora otpasti. Izbornik je odlučio da će to priopćiti na press konferenciji od 17.20 u Rijeci. Osim Belje stigli su Petar Musa, Luka Ivanušec, Josip Šutalo, Andrej Kramarić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić i Bruno Petković, Josip Stanišić sletio je u 13.10 te je malo kasnio i nije bio na prozivci u 12.30.

image

Josip Šutalo

Ronald Goršić/Cropix
image

Mateo Kovačić i Blago Jakovljević

Ronald Goršić/Cropix

Okupljanje je proteklo u vedroj i srdačnoj atmosferi, iako igrači po naputku HNS-a nisu davali izjave. Među prvima su došli članovi stožera, Marjan Mrmić je bio opušten, lako je biti trener golmana kad dobro brane...

- Dobri su, dobri su, samo da tako ostane - smijao se Mrmić.

U Sheratonu se zatekao i Slaven Bilić, no prije nego što su stigli Vatreni.

- Ovdje sam u teretani, ekipa se sad okuplja? - iznenadio se nekadašnji izbornik koji, otkako se vratio iz inozemstva, živi u Zagrebu.

image

Bruno Petković

Ronald Goršić/Cropix

Nova TV, koja prenosi završnicu Lige nacija, najavila ga je kao najzvučnijeg od kvarteta stručnih komentatora. Osim njegove, gledatelji će moći slušati opservacije Marija Stanića, Roberta Jarnija i Aljoše Vojnovića.

Vateni se tako skupljaju malo pomalo, u Rijeci će boraviti do ponedjeljka kad putuju u Rotterdam. Polufinale Lige nacija igraju s Nizozemskom u srijedu 14. lipnja u 20.45.

- Nama je najbitnije da nema ozbiljnijih ozljeda, a nitko se nije javio da ima neke bitne probleme - kazali su iz stožera.

image

Petar Musa

Ronald Goršić/Cropix

Podsjećamo da će se zadnji priključiti Marcelo Brozović koji 10. lipnja igra finale Lige prvaka.

Linker
20. travanj 2024 15:47