Zlatko Dalić i njegov stožer na Euru

 Justus Stegemann/Imago Sportfotodienst/Profimedia
POTRESI U SAVEZU

Dalić ostaje bez pomoćnika? HNS priznao potpuni promašaj, sprema se i još jedan otkaz

U konkurenciji za izborničku klupu mladih Vatrenih nalaze se i Ivica Olić i Vedran Ćorluka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2024. 16:19

Dragan Skočić je bivši! Izbornik mlade U21 reprezentacije poslan je u povijest. U ponedjeljak se oglasila kuća hrvatskog nogometa.

- Zahvaljujemo Draganu Skočiću na trudu koji je uložio kao izbornik mlade reprezentacije. Složili smo se da je u ovom trenutku najbolje dogovoriti završetak suradnje te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućim profesionalnim izazovima - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za službenu stranicu HNS-a.

Dogovor o sporazumnom raskidu suradnje potvrdio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji će također donijeti odluku o imenovanju novog izbornika koji će povesti mladu reprezentaciju u jesenski dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Dragan Skočić imenovan je izbornikom mlade reprezentacije u travnju 2023. godine te je mlade Vatrene vodio na Europskom prvenstvu prošle godine te u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP 2025. godine.

Pitanje je zašto su čovjeka koji dugo nije radio u hrvatskom nogometu izabrali za izbornika tako važne selekcije

Bilo je očekivano. O tome smo pisali prije neki dan. Već u Njemačkoj, za vrijeme Europskog prvenstva razgovaralo se o mogućoj smjeni Skočića. Ali nije se za vrijeme Eura željelo remetiti mir, donositi brze odluke. Po dolasku doma, ekipa iz HNS-a je ipak odlučila da više nema smisla imati Skočića za izbornika.

image

Dragan Skočić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

I to je dobra odluka. Jer Skočić nije uspio u svom izborničkom mandatu, na Euru Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak, baš se ružno oprostila. Niti u ovim kvalifikacijama za novi Euro naši nisu blistali, a nakon poraza u prijateljskim utakmicama protiv Republike Irske (2:3) i Švedske (2:5) vidjelo se da sve više nema smisla. Zanimljivo, prije dva dana razgovarali smo s predsjednikom Stručne komisije HNS-a i članom Izvršnog odbora Božidarom Šikićem, koji nam je kazao da odluka o Skočiću još nije donesena, te da ‘HNS nije neozbiljan‘.

Čuli smo se i danas sa Šikićem, koji nam je u prijepodnevnim satima kazao da i dalje na tu temu nema ništa novoga. Poslijepodne je ipak bilo... Izgleda da se u Kući hrvatskog nogometa stvari brzo prelamaju preko koljena...

Kako saznajemo, dobro ne stoji niti izbornik U19 reprezentacije Siniša Oreščanin

Skočić je definitivno bio loš izbornik, to su pokazali rezultati, ali i igre naše mlade selekcije. Nije uspio Skočić adekvatno uhvatiti ritam odnosa s svojim štićenicima, neki potezi zaista su bili čudni, od izbora igrača do vođenja utakmica. Pitanje jest samo zašto su čovjeka koji dugo nije radio u hrvatskom nogometu izabrali za izbornika tako važne selekcije. Bio je to potpuni promašaj. Skočić je baš nekako pao s neba.

image

Siniša Oreščanin

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Tko će biti novi izbornik mlade vrste? Spominjao se Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, ali također i članovi sadašnjeg stožera Zlatka Dalića, Ivica Olić i Vedran Ćorluka. Odluka o tome još nije donesena. Ali ovoga puta se ne smije pogriješiti. Valjda će umovi iz HNS-a znati tko bi trebao biti najbolji izbor. Neće valjda opet krivo izabrati? Izbornik mlade vrste treba biti čovjek koji dobro poznaje hrvatski nogomet, mlade igrače, koji ima iskustva u radu s njima. Naravno da kad tako postavimo stvari, favorit bi trebao biti Silvijo Čabraja. Ali pustimo društvu iz HNS-a odluku.

Kad smo već kod mladih selekcija, kako saznajemo, dobro ne stoji niti izbornik U19 reprezentacije, Siniša Oreščanin. U HNS-u su zadovoljni zapravo samo s izbornikom U17 selekcije, Marijanom Budimirom. Hoćemo li iz HNS-a uskoro opet dobiti neke vijesti?

Linker
02. srpanj 2024 14:18