ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
IZBORNIK - PREZADOVOLJAN

Dalić otkrio koga želi na SP-u! ‘Možemo igrati 3-5-2, žao mi je samo da su se njih dvojica ozlijedili‘

‘Imamo još jednu opciju uz naš standardni sustav, a imamo kvalitetu igrati oboje‘.
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2022. 18:31

Hrvatska nogometna reprezentacija preokretom je s 2:1 pobijedila Bugarsku u pripremnom dvoboju u Dohi i uspješno okončala katarsku mini turneju.

Bugari su poveli preko Kirila Despodova u 69. minuti, a Luka Modrić je u 76. minuti izjednačio iz kaznenog udarca. Igrač preokreta bio je Andrej Kramarić koji je izborio najstrožu kaznu, a potom u 80. minuti prekrasno zabio za pobjedu.

U 63. minuti isključen je Duje Ćaleta-Car, a Bugarin Despodov je dobio drugi žuti karton u 69. minuti, kada je skinuo majicu slaveći gol. Hrvatska je u Dohi u subotu odigrala 1:1 protiv Slovenije, a u odnosu na tu utakmicu izbornik Zlatko Dalić je protiv Bugara promijenio cijelu početnu momčad, osim Ćalete-Cara.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

"Pa ja sam jako zadovoljan svime što se dogodilo u ovih sedam, osam dana. Završili smo s pobjedom koja je bila teško izvojevana, ali izborili smo je. Sve skupa sam prezadovoljan, kao i dečki. Bitno je da smo pobjedom završili naše okupljanje i ovaj naš uspješni team-building. Idemo sad u onu pravu borbu koja slijedi već u šestom mjesecu, to je Liga nacija i spremni smo za sve te nove, prave izazove", rekao je Dalić u prvoj izjavi nakon utakmice.

Je li netko od igrača iskočio ili podbacio u Kataru, kakvi su dojmovi?

"Nemam nikakve zamjerke, netko je dao malo više, netko malo manje, ali to je sada za daljnju analizu. Naravno da ćemo voditi brigu i o tome za šesti mjesec, ali svi su dečki dobili prigodu i to je najbitnije. Žao mi je da se Škorić ozlijedio, kasnije i Vida, dobio je udarac, pa smo morali mijenjati".

Kako je zadovoljan eksperimentom sa sustavom 3-5-2?

"Mislim da je taj novi sustav bio OK. To je definitivno sistem koji mi možemo igrati, pogotovo kad budemo igrali protiv nekih jačih momčadi, kad se budemo trebali malo više braniti i igrati malo zatvorenije. Dakle, imamo još jednu opciju uz naš standardni sustav igre, a imamo i kvalitetu igrati oboje. Sad slijede dva teška mjeseca za igrače u klubovima, mi ćemo ih pratiti, i na kraju složiti dobru reprezentaciju".

U petak je ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva, kakve su želje izbornika?

"Ja nemam nekih velikih želja. Ždrijeb ti je nekad naklonjen, nekad nije, a mi želimo proći grupu tko god da nam dođe. Možda bi htjeli izbjeći tu Francusku, možda dobiti iz trećeg i četvrtog pota neke afričke ili azijske reprezentacije umjesto europskih, ali nećemo birati. Ja sam optimist, znam da možemo ostvariti zadani cilj tko god da nam dođe", zaključio je izbornik Vatrenih.

Linker
24. travanj 2024 00:28