Zlatko Dalić i Luka Modrić

 JB AUTISSIER/PANORAMIC/PROFIMEDIA Jb Autissier/panoramic/profimedia
NOVOGODIŠNJA ODLUKA

Dalić otkrio: Modriću ću ponuditi mjesto pokraj sebe kada se umirovi! Vraća se još jedan as Vatrenih?

‘Volio bih da mi se priključi jednog dana, ako ostanem izbornik. Na koji način? Bilo koji!‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2023. 12:08

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je novogodišnji intervju srpskoj televiziji Pink. Zanimalo je naše susjede kako Dalić vidi, sada već s malim odmakom, osvojeno treće mjesto Vatrenih na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bilo je riječi i o Luki Modriću, ali i o Siniši Mihajloviću koji je nedavno preminuo...

- Sve više osjećam sreću i ponos s ovim što smo napravili, sreću i ponos i što smo osvojili treće mjesto i mislim da je to jako veliki uspeh reprezentacije. Ako pogledamo cijelu situaciju, mi smo od prve utakmice igrali na rezultat, tako se postavili, išli smo utakmicu po utakmicu, na kraju možda smo mogli i više, međutim da je meni netko ponudio prije prvenstva polufinale ja bih to prihvatio oberučke. Možda ostaje taj žal za Argentinom, utakmica koju smo izgubili od svjetskih prvaka. Mi smo prvih 35 minuta bili bolja reprezentacija, bolje smo igrali od njih i taj penal koji je suđen za njih je potpuno preokrenuo utakmicu ali ne smijemo biti nezadovoljni trećim mjestom - rekao je izbornik u uvodu intervjua.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

O Modriću...

- Luka je važna karika, najvažnija u našoj reprezentaciji, kapetan koji igra možda i najbolji nogomet u svojoj karijeri, uživa u nogometu i u utakmicama svoje reprezentacije. Ono što ja želim i što kao izbornik forsiram i tražim da u moj stručni stožer ulaze igrači koji su bili u reprezentaciji. I Mandžukić i Olić i Ćorluka koji su bili u Rusiji. U svakom slučaju, jednog dana kad Luka završi svoju igračku karijeru bit će mu ponuđeno i ako ja budem izbornik volio bih da se Luka uključi u stručni stožer na bilo koji način. Isto tako i Rakitić i drugi igrači koji imaju velike zasluge. Ja ću učiniti što je do mene da oni koji žele da se bave trenerskim poslom, ali i menadžerskim, uđu u krug reprezentacije. Mislim da je to dobro za naš nogomet, ali i dobar putokaz i svim drugim reprezentacijama da uđu oni koji imaju iskustvo europskih i svjetskih prvenstava i koji su napravili velike karijere - rekao je Dalić.

O Mihajloviću...

- Ja sam upoznao Sinišu davno, u Vinkovcima kad sam igrao nogomet, igrali smo neke turnire zajedno, bio je veliki igrač, imao veliku karijeru, bio je dobar trener, imao je svoj stav. Bio je poseban. Svi ćemo ga pamtiti kao velikog igrača i sjajnog izvođača slobodnih udaraca. Njegova prerana smrt veliki je udarac za čitavu regiju. Teško je kad odlaze mladi ljudi, kad nas napuštaju, žao mi je. Bio sam u kontaktu s njegovom obitelji, ovo je situacija kad moramo shvatiti da je život prekratak i da moramo zaboraviti sve animozitete, probleme, svađe, biti više tolerantni jedni prema drugima - zaključio je izbornik Vatrenih.

Linker
20. travanj 2024 11:13