DAMIR SKOMRLJ Cropix
HRVATSKA - IZNAD SVIH

Dalić otkrio nove detalje: ‘Nagovarao sam Marka da ostane, ovo je jedna velika igra!‘

‘Ja se kao izbornik u to neću uvući, niti igrači reprezentacije. Nismo ovo zavrijedili‘
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2023. 18:14

Uoči današnjeg treninga Vatrenih na Rujevici, novinarima se obratio izbornik Zlatko Dalić te otkrio nove detalje u slučaju ‘Livaja‘.

Izbornik tvrdi da je inzistirao na Livajinom ostanku s reprezentacijom, no zvijezda Hajduka je sama odlučila napustiti Rijeku što znači da neće sudjelovati na završnici Lige nacija u Nizozemskoj.

"Žao mi je što je došlo do ove situacije, ostali smo bez važnog igrača za Ligu nacija. Jedan izolirani incident koji je trajao minutu ili dvije do toga je doveo. Mi smo preko glasnogovornika osudili, a i ja osuđujem svako vrijeđanje igrača hrvatske reprezentacije. To sam puno puta rekao, nismo to zavrijedili i za svaku je osudu", rekao je Dalić pa otkrio kako je završio razgovor s Livajom.

"Razgovarao sam s Markom nakon toga, pogodilo ga je, razumijem ga. Pokušao sam ga odgovoriti od odluke, ali nažalost nisam uspio i to mi je žao. Razumijem ga i podržao sam ga, kao što sam podržao sve igrače u njihovim prijašnjim odlukama. Ovo što se dešava nakon toga je jedna velika igra, stvari se hoće vratiti na početak kao prije šest-sedam godina. Ja se kao izbornik u to neću uvući, niti igrači reprezentacije. Za nas je ta priča gotova, vi znate moj stav. Hrvatska je iznad svih nas i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti", zaključio je izbornik.

Linker
19. studeni 2023 19:37