Zlatko Dalić i Nikola Vlašić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BEZ SUSTEZANJA

Dalić otvoreno o delikatnoj situaciji s Vatrenim: ‘Ne želim ga izgubiti, nepozivanje bi ga dotuklo!‘

‘Želim dati šansu i Pongračiću, tu je i Grbić, a karijerama Vide i Lovrena uskoro će doći kraj.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2022. 12:10

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić objavio je popis za nadolazeće utakmice Lige nacija kontra Austrije, Danske i Francuske. Posebnu pozornost privuklo je nekoliko novih imena (J. Šutalo, Labrović, Musa, Erlić), ali i ono Nikole Vlašića koji se u West Hamu ove sezone baš i nije naigrao.

Dalić je pozivom Vlašiću jasno poručio da na njega i dalje računa, kao što to uostalom misli i preostali dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije. Na popisu od čak 35 igrača našlo se mjesta i za nekadašnjeg veznjaka Hajduka, Evertona i moskovskog CSKA. Poziv je dobio i Marin Pongračić, stoper dortundske Borussije koji također ne igra često.

Sve Dalićeve izjave uoči lipanjskih izazova u Ligi nacija pročitajte OVDJE.

- Ima nekolicina igrača koji nisu standardni. Tu ste baš rekli njih dvojicu. Vlašić ima moje ogromno povjerenje, žao mi je što ne igra i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo, hoću ga vratiti u život koliko je god moguće. Dobit će šansu i svjestan je da mora igrati. Donijet će odluku tijekom ljeta što i kako. Bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama, znam koliko vrijedi i može. Svi u stožeru smo za njega i stav je da mora biti s nama - rekao je Dalić i dodao:

- Pongračić je igrao dobro pa nije igrao u prvoj postavi, problem ima oko transfera, ali ako gledamo Svjetsko prvenstvo i iza toga, on je naša budućnost. Znamo da će Vida i Lovren uskoro završiti karijeru, to je tako biološki, i moramo imati četiri, pet stopera na raspolaganju. Ne želimo izgubiti Pongračića, dati mu vjetar u leđa, kao i Ivi Grbiću i mladim igračima koji dolaze. Moramo im dati podršku da se što prije vrate u formu u kojoj su bili prije.

Linker
24. travanj 2024 23:59