CROPIX
KNJIGA 'RUSIJA NAŠIH SNOVA'

DALIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU U SPLITU 'Dosta je bilo podjele na jug i sjever!; EVO I ŠTO JE IZBORNIK REKAO O VATRENIMA NA POLJUDU...

Piše: HinaObjavljeno: 27. prosinac 2018. 18:26

Knjiga izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića "Rusija naših snova" (Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu) promovirana je u četvrtak u Domu hrvatske vojske u Lori gdje su je posjetitelji razgrabili i istovremeno strpljivo čekali u redu kako bi im izbornik kupljenu knjigu i potpisao.

Tematika knjige je ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojemu je Hrvatska osvojila drugo mjesto što je jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog sporta.

Urednici knjige su glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko i novinar Dražen Antolić. Knjiga sadrži 180 stranica i prodaje se po cijeni od 49 kuna, a u prodaji je na kioscima od 8. prosinca. Na splitskoj promociji knjiga se mogla kupiti i u tvrdom uvezu po cijeni od 99 kuna.

- Danas sam još ponosniji na sve vas koji ste u dvorani. Velika mi je čast vidjeti moje bivše suigrače, prijatelje. Split je moj grad i ja se nikad nisam sramio reći da sam od rođenja hajdukovac. To je moj klub i moj prvi trener u Hajduku je bio šjor Stanko Poklepović. Ova knjiga je nastala na ideji Sportskih novosti, ona govori o tome što je bilo u Rusiji. Ona treba biti putokaz i dobar motiv mlađim generacijama da kroz zajedništvo, hrabrost i poniznost mogu napraviti sve. Da ništa u životu nije nemoguće, da mali mogu biti veliki. Zahvala igračima, oni su najzaslužniji za sve. Ova knjiga je zahvala svim navijačima koji su nas pratili. Mislim da je dosta prebrojavanja, podjele na jug i sjever. Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska - rekao je Dalić, a prenosi Dalmatinski portal.

Tijekom promocije održan je panel razgovor na pozornici u kojem su sudjelovali sportski novinari kao i vaterpolski izbornik Ivica Tucak. Izbornik Dalić tom je prilikom među ostalim istaknuo kako želi da se nogometna reprezentacija vrati u Split i nastupi na stadionu Poljud jer je "uvijek bio i ostao Hajdukovac" nakon čega mu je dvorana zapljeskala.

Tom je prilikom župan Blaženko Boban izborniku Zlatku Daliću uručio povelju Splitsko-dalmatinske županije.

Na kraju je Dalić zaključio:

- Ako Bog da, da se vidimo na Poljudu uskoro!

Sav prihod od prodanih knjiga bit će usmjeren u humanitarne svrhe udruzi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci.

Linker
21. svibanj 2024 10:01