RANKO SUVAR Cropix
BIO JE NERASPOLOŽEN

Dalić ‘potonuo‘ na presici: ‘Negativan sam, ali ne mogu razumjeti da se to dogodilo‘

‘Cijela momčad nije bila na razini. Bili smo zakočeni, u strahu‘, konstatirao je Dalić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. listopad 2024. 21:09

Na press konferenciju nakon maksimirske utakmice prvi je došao izbornik Hrvatske Zlatko Dalić. Dok smo ga čekali, porazgovarali smo s nekim škotskim kolegama koji su žalili zbog poništenog pogotka u zadnjim sekundama, proklinjali su VAR... A hrvatski izbornik je na presicu stigao pomalo neraspoložen. Bez obzira na pobjedu i osvojena tri boda.

Očito je očekivao bolju igru svojih izabranika. Nismo baš navikli na takvog Dalića kad pobjeđuje. No, nakon dobrih prezentacija na prošlom okupljanju na ogledima s Poljacima i Portugalcima, sigurno je želio da protiv Škota bude bolje nego što je bilo.

- Prvo bih čestitao dečkima na tri boda i zahvaliti publici na podršci... Sretan sam zbog pobjede, ali nije to bilo baš najbolje, nisam presretan kako smo izgledali. Imali smo puno nepotrebnih grešaka, prvi gol smo si sami skuhali. Nismo bili dovoljno agresivni, konkretni. To nije bila Hrvatska kakva treba biti. Razigrana, opasna... Nije bilo u tehničkom dijelu dobro. Čestitam protivniku na konkretnoj igri - kazao je Dalić.

image
RANKO SUVAR Cropix

Odgovorio je na pitanje kako je vidio igru Martina Baturine. Pohvalio je Dinamovu ‘desetku‘. Kazao je kako je mladić iz Dinama dosta puta napravio višak, dosta dobrih stvari te da je pokazao svoj talent. A onda nastavio o igri.

- Cijela momčad nije bila na razini. Bili smo zakočeni, u strahu, nismo dobro okretali stranu, bili smo spori, nismo dovoljno brzo osvajali prostor. Tri boda su tu, pobjeda je najvažnija, ali igra mora biti bolja. Imamo dva dana do Poljske, mora tamo biti bolje. Bili smo bolji protiv Poljske u Osijeku te protiv Portugala.

Kako je vidio posljednje trenutke i poništen pogodak Škota zbog zaleđa? Podsjetilo je to na one utakmice na Europskom prvenstvu protiv Albanije i Italije kad smo primali golove u samim smirajima utakmice.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Zadnjih desetak minuta smo se vukli, ne mogu razumjeti da nam se to dogodilo u tim trenucima. Tako nam se dogodila Albanija, Italija... Srećom, ovoga puta nije, srećom po nas bilo je zaleđe.

Marija Pašalića je izvadio na poluvremenu?

- Nije bio lošiji od ostalih igrača. Imao je žuti karton, pa smo radili izmjenu zbog toga.

Kako je vidio igru Igora Matanovića?

- Igor je dao prvi gol za Hrvatsku, to je važno za njega.

image

Statistika: Sofascore

SOFASCORE

A kako je vidio Ivana Perišića na ovoj poziciji na koju ga je postavio?

- Odigrao je korektno, isto mu je da li igra na lijevoj ili desnoj strani. Nije to njegova pozicija, sudjelovao je kod oba gola, može još bolje, igra za reprezentaciju što god treba.

Kaže da je nedostajao Mateo Kovačić...

- Malo sam negativan nakon ove utakmice. Ali ne smijem biti, Škotska je dobra reprezentacija. No, nismo igrali onako kako sam mislio, zato sam malo potonuo. No ponavljam, uzeli smo tri boda. Mi tražimo prva dva mjesta u skupini. Cilj je ostati u elitnoj skupini, želimo igrati u četvrtfinalu.

Evo što je govorio škotski izbornik Steve Clarke:

image
DAMIR SENCAR Afp

- Razočaran sam rezultatom, ali zadovoljan sam igrom. Imali smo nekoliko dobrih prilika. Šteta što je na samom kraju utakmice bilo zaleđe. No, imali smo dovoljno dobru energiju tijekom cijele utakmice. Zato kažem da mi se nekako miješaju osjećaji, igrali smo protiv jake reprezentacije kakva je Hrvatska, imali smo svojih trenutaka, poništen nam je zbog zaleđa pogodak na samom kraju, igra je bila dobra, ali nažalost, ostali smo bez bodova koje ćemo sad tražiti u drugim utakmicama.

I tako, jedan i drugi izbornik bilo su negdje zadovoljni, a negdje nezadovoljni. No, Daliću se piše pobjeda, a Clarku poraz.

Linker
13. listopad 2024 02:46