Zlatko Dalić

 TOM DUBRAVEC/Cropix
REAKCIJE IZ CARDIFFA

Dalić: Preuzimam odgovornost. Svima se moramo ispričati, ali jedna stvar me jako ljuti

‘Moramo se ispričati cijeloj Hrvatskoj zbog svega što smo napravili u ove dvije utakmice‘, rekao je i Juranović
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2023. 23:14

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je novi poraz u kvalifikacijama za Euro sljedeće godine. Nakon izgubljenog dvoboja u Osijeku protiv Turske, sada je Vatrene u Cardiffu porazio i Wales, rezultatom 2:1. Šanse za izravan plasman na europsku smotru za Hrvatsku sada su bitno smanjene.

S nestrpljenjem se nakon novog kiksa hrvatske reprezentacije očekivalo izjave iz velške prijestolnice. Prvi je pred kamere nositelja televizijskih prava stao Josip Juranović:

- Razočaravajuće. Sve što smo mogli krivo napraviti i jesmo. Moramo se pogledati u ogledalo i razmisliti. Za cijelu Hrvatsku. Poslije velikih rezultata zaboravili smo taj osjećaj kako se kvalificirati na veliko natjecanje. Za sljedeće okupljanje moramo biti u što boljem izdanju i nadati se da će protivnici negdje kiksati. Svatko tko predstavlja svoju zemlju želi to raditi na najbolji način. Bili smo jalovi, svi su to vidjeli. Moramo se svima ispričati. Ja sam osjetio lijevi list u 5. minuti, ali stisnuo sam zube do poluvremena, vidjet ćemo što će biti. Kvalifikacije? Možda smo olako shvatili poziciju u kojoj smo bili. Moramo razmisliti što smo napravili u ove dvije utakmice.

image
Darren Staples/zuma Press/profimedia

Nakon njega izjavu je dao i izbornik Zlatko Dalić:

- Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji od nas. Svoje su situacije riješili. Nemamo energije, imamo problem prema naprijed. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad ovisimo o drugima. Ostale su još dvije utakmice. Preuzimam odgovornost za ovo kao i uvijek. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio. Loša utakmica, moramo se pobrinuti za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Bilo je loše. Nismo bili na nivou. Jednostavno, poklopilo se sve loše u ove dvije utakmice. Kad nemaš energije, kad ne stvoriš niti jednu šansu u dvije utakmice, veliki je to problem.

Nije bilo dobro...

- Mi prema naprijed nismo imali ideju niti kreaciju. Sve što smo dobrog imali ranije sada je izostalo. Moramo svi skupa dići glavu i ispričati se za ovo što je bilo i čekati dvije utakmice koje slijede. Ne ovisimo sami o sebi, mora nam se nešto i poklopiti. Moramo se skupiti u ovih 20 dana i odigrati još te dvije utakmice. Probao sam promijeniti situaciju, drugačije postaviti situaciju na poluvremenu. Primili smo gol, krenulo je loše, nismo uspjeli ništa napraviti...

Kako dalje?

- Ljuti me što smo došli u ovakvu situaciju. Mi ne možemo ništa napraviti bez drame. Mi sad imamo Latviju u gostima, moramo to shvatiti ozbiljno. To je za nas sada biti ili ne biti.

Linker
29. travanj 2024 13:23