TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
MORA SE BORITI

Dalić progovorio o Sosi i otkrio kako stoje stvari!; Ćorluka objavio kraj karijere: ‘Bilo je teško‘

‘Meni je bilo žao što je to ispalo tako, nema nikakvih sukoba u reprezentaciji‘
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2021. 13:57

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za skorašnje Europsko prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održati u 11 gradova u 11 zemalja. Na njemu se našlo nekoliko novih imena, ali ne i ono Borne Sose koji se nedavno i javno ispričao čitavoj jasvnosti.

Podsjećamo, Borni Sosi kojem nije uspio pokušaj promjene reprezentacije, te je potom poslao priopćenje HNS-u, medijima i javnosti u kojem je naveo kako je donio pogrešnu odluku i pritom ispao naivan, te kako neće bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju se doveo.

Izbornik Dalić se na press konferenciji dotaknuo i te teme:

- Meni je bilo žao što je to ispalo tako, nema nikakvih sukoba u reprezentaciji. Govorio sam o mlađim igračima, oni imaju status kakav imaju, moramo biti tim. Kemija se stvara, a da bismo imali zajedništvo, što je teško postići, moramo biti kao u Rusiji. Nitko toj grupi ljudi ništa nije mogao. To nije preko noći stvoreno, a to nam treba i danas. Da je bilo neposluha, sigurno bih reagirao, ne bi ni bio tu da se takvo nešto događa - rekao je Zlatko Dalić, pa nastavio:

- Da smo mi bili taj pravi tim, zabili bi u Sloveniji dvije šanse, zabili bi Malti iz prve. Nismo pravi, a kad nismo, onda nas neće. Mlađima ne zamjeram ništa, ali moraju pokazati još više respekta, htijenja i želje. Generacija iz Rusije je gubila deset godina i igrala velika natjecanja... Sosa? Nadam se da će zavrijediti dres Hrvatske. Ispalo je na kraju sve najbolje, on će svojim igrama, nadam se, pokazati da nam je od koristi. Hrvatska nema luksuz da se otpisuju kvalitetni igrači. Bilo je tu sedam dana zabave za sve. Razgovarali smo Borna i ja, dečko je sve prihvatio i sada je sve na njemu.

Kratko se okupljenima obratio i novi član stručnog stožera Vedran Ćorluka, koji je ujedno objavio i kraj svoje igračke nogometne karijere.

- Jučer je bila moja zadnja utakmica za Lokomotivu. Bilo je teško, ali danas je već lakše. Što se tiče poziva izbornika, već smo prije o tome razgovarali. Velika mi je čast što me je izbornik pozvao da pomognem. Što se tiče Eura, ostajem u stožeru za pripreme i natjecanje, a nakon toga ćemo vidjeti. Trenersku Akademiju ću upisati, moj je klub izrazio želju da se vratim. To je jedan put prema kojem želim ići.

----------------------------------------------------------------------------------

POPIS KANDIDATA:

VRATARI: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

BRANIČI: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Legia), Domagoj Bradarić (Lille), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)

PRETPOZIV: Filip Uremović (Rubin), Marko Livaja (Hajduk), Toma Bašić (Bordeaux), Marin Pongračić (Wolfsburg), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Linker
20. travanj 2024 04:55