OZAN KOSE/AFP
SAMOKRITIČAN ISTUP IZBORNIKA

Dalić ‘skinuo rukavice‘, pa pozvao Dinamov dvojac: ‘Svaki prelazak centra je gol! Morali smo pobijediti‘

Nakon remija Turske i Hrvatske (3:3) u Istanbulu oglasio se hrvatski izbornik Zlatko Dalić
Piše: SN, HinaObjavljeno: 11. studeni 2020. 21:23

Bio je to dvoboj u kojem su Turci vodili 1-0 i 2-1, Hrvatska je potom okrenula rezultat u svoju korist, ali je na koncu završilo 3-3.

Turska je povela u 23. minuti golom Cenka Tosuna iz jedanaesterca, izjednačio je Ante Budimir u 32. minuti, no domaćin je do kraja poluvremena zabio još jedan gol, a strijelac je bio Deniz Turuc u 41. minuti.

Hrvatska je vrlo brzo u nastavku okrenula rezultat, za 2-2 zabio je Mario Pašalić u 54. minuti, a samo dvije minute kasnije Josip Brekalo je glavom pogodio za prvo hrvatsko vodstvo na utakmici. Nažalost, u 58. minuti je Cengiz Under pogodio za 3-3.

"Opet se ponavlja jedna stvar, olako i prelako primamo golove i to me jako zabrinjava. Utakmica je poslužila svrsi, vidio sam što sam htio vidjeti, ali olako primamo golove i to me jako brine. Ispada da je svaki prelazak centra gol. To nije dobro. Na kraju 3:3, puno golova. Bili smo konkretniji, mogli smo pobijediti, ali eto", rekao je izbornik Zlatko Dalić za kamere Nove TV nakon susreta.

image
ISA TERLI

Posebno je analizirao drugi primljeni gol.

"Slična pogreška bila je i protiv Francuske. Mi smo izašli prema lopti, prebačena je obrana i primili smo gol. Bila je to greška i stopera i bočnog igrača i to ne smijemo raditi. Brani se prostor, ne lopta, ali dobro", objasnio je Dalić.

"Domagoj Vida? Plan je bio da izađe nakon prvog poluvremena. Htio sam isprobati Uremovića na stoperu, Juranovića. Igračima nije lako, imamo dosta umornih igrača, dosta problema. Kažem, utakmica je poslužila svojoj svrsi. Budimir pokazuje kvalitetu, ali mu fali utakmica nakon bolesti. Na njega možemo ozbiljno računati u budućnosti. Pongračić? Vidi se da je u nedostatku utakmica, ali će nam donijeti novu energiju, to se vidi. On će biti velika konkurencija našim stoperima", objasnio je izbornik.

U Istanbulu je cijelu utakmicu branio Simon Sluga, ali već za dvoboj Lige nacije protiv Švedske u Solni svoje bi mjesto među vratnicama trebao zauzeti Dalićev prvi izbor, vratar Dinama Dominik Livaković. Otkrio je to Dalić na press konferenciji.

"Mi smo danas uputili poziv Livakoviću i Petkoviću. Oni su danas dobili test da su negativni. Sutra će se Livaković priključiti u Stockholmu. Ako u ova dva treninga bude dobro, onda će on biti na golu. Očekujem da će biti zdrav", poručio je izbornik.

Linker
04. svibanj 2024 09:22