DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ISKRENO PRIZNANJE IZBORNIKA

Dalić vidno pogođen porazom: ‘Nismo ni zaslužili više! Bit će promjena, moramo se puno popraviti...‘

Nakon otvarajuće utakmice kvalifikacija za SP u Kataru oglasio se hrvatski izbornik Zlatko Dalić
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2021. 22:58

Zlatko Dalić na press konferenciji nije bio od velikih riječi. Poraz od Slovenije tvrdo spušta na tlo i kvalifikacije čini težima nego što smo željeli.

- Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo dobro ušli u utakmicu s dvije šanse koje nismo iskoristili, ali nakon primljenog gola nismo bili na tom nivou. Radili smo neke promjene, no nije nam ništa išlo - kazao je hrvatski izbornik, te dodao:

- Nismo bili konkretni, i kad smo gubili nismo stvarali šanse koje bi nam donijele izjednačenje. Nije bilo probojnosti, primali smo loptu u noge, nismo imali dubinu i konkretnost. Previše se težilo rješenjima jedan na jedan. Jako je loše bilo. Startali smo porazom, međutim moramo dići glave i pokušati to popraviti te zaboraviti ovu utakmicu.

U drugom je dijelu prvo izvadio Barišića, a Perišića stavio na lijevog beka.

- Borna je vrlo rano dobio žuti karton, nakon toga napravio je prekršaj na rubu crvenog kartona, morao sam raditi izmjenu. Tražio sam i više probojnosti po lijevom boku, ulaskom Oršića. Perišić je u drugom dijelu napravio nekoliko prolazaka preko krila.

Hrvatska ima Modrića, Brozovića i Kovačića koji su nositelji veznog reda u velikim klubovima. Što napraviti da ih kao sredinu terena na toj razini vidimo u reprezentaciji?

- Oni su puno puta odigrali dobro u reprezentaciju, ovaj put je posjed lopte bio jalov. Nisu se nametnuli i pravili višak. Loše je bilo. Moramo biti konkretniji, sve smo radili sporo.

Hrvatska je od Slovenije u Ljubljani izgubila s 1:0, a Dalić nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Nastavio je izbornik u istom tonu.

- Nakon gola kojeg smo primili, Slovenija je imala više motiva, bila je agresivnija i bolja. Ono nešto poluprigoda što smo stvorili nije bilo konkretno. Nemamo više puno prava na kikseve, ali moramo se puno popraviti. Rekao sam i prije, nema ključnih utakmica, ali šteta da smo tako startali. Nemamo više prava na kiks, moramo dobiti sve što je pred nama. Rekao bih neka naša klasika, uvijek sporo startamo - dodao je izbornik.

Sada slijedi Cipar.

- Moramo ovo zaboraviti, moramo se oporaviti. Napravit ćemo neke promjene. Nećemo sada pognuti glave, idemo dalje", zaključio je Dalić.

Linker
16. travanj 2024 15:04