Mislav Oršić protiv Slovenaca

 ANTE CIZMIC/CROPIX
IZBORNIKOVE DVOJBE

Dalić: Vlašić me oduševio, a Pašalić neće u napad; Sprema se i veliko iznenađenje oko Oršićeve uloge!?

‘Pun je energije, ne predaje se, spreman je čak i otići iz West Hama na posudbu da bi bio u formi!‘
Piše: Iz Dohe Dražen AntolićObjavljeno: 27. ožujak 2022. 20:32

Dvoboj s Bugarima, koji su poraženi od Katara, šansa je za igrače trenutačno u drugom planu.

- Hrvatska je sve svoje probleme riješila prije četiri mjeseca. Mi smo mirni i spokojni. Sada smo ovdje da neke stvari provjerimo i dobijemo dogovore. Kasnije više neće biti prijateljskih susreta i takve prigode, neće više biti potpitanja. Zato ćemo dati priliku svima. Rekao sam im: “Dečki, na vama je sve, o onome što pokažete i kakav rezultat napravite ovisi hoćete li biti tu ili nećete”, otkrio je u razgovoru s novinarima u Dohi izbornik Zlatko Dalić.

Otkrio je i sastav s ogradom na desnom boku.

- Problem je što Sosu boli aduktor i nećemo ga koristiti. Iznenadio me jer došao je s ozljedom, a nije govorio o njoj. Pokušavao je i mučio se, međutim, nema ga smisla forsirati. Želim da se spremi za klub, nema potrebe silovati. Drago mi je što nije htio propustiti reprezentaciju. Jedino rješenje mu je mirovanje. Na golu će biti Ivušić, stoperi Vida, Škorić i Ćaleta-Car, lijevi bočni Barišić, a za desnog ćemo još pogledati hoće li opet igrati Juranović, jer kao i Ćaleta-Caru, bila bi mu to druga utakmica. U veznom redu će djelovati Moro, Pašalić i Majer, te u napadu Vlašić i Livaja. Taj sastav će početi ako se ništa ne promijeni. Imam još jednu ideju za desnog beka, ali ne želim vam reći jer počeli biste praviti dramu od toga.

Izbornik je ostao zagonetan, je li taj Mislav Oršić? On je u Dinamu isključivo rješenje za lijevu stranu, ali je dešnjak. Jedini je bočni igrač u kadru…

- Zasad stoji da će biti Juranović, no imam i drugi plan, no ne bio volio da se prave sage i piše zašto igra ovaj ili onaj. Žao mi je što moramo Ćaleta-Cara i Juranovića koristiti toliko. Cilj je da probamo neke stvari, ali i da dobijemo utakmicu.

Nikola Vlašić će biti druga špica, Marko Livaja centarfor…

- Vlašić će biti polušpica, iza Livaje. To što je igrao Kramarić u subotu.

image

Nikola Vlašić

ANTE CIZMIC/CROPIX

Kako vam izgleda Vlašić?

- Oduševio me na treningu. Pun je energije, svjestan je svoje situacije. Razgovarao sam s njim, kazao je da je spreman boriti se, ako treba i otići na posudbu iz West Hama samo da igra, te da na Svjetsko prvenstvo dođe u formi. Stigao je u klub koji ga je htio, tražio i platio. No, Moyes gaji malo drugačiji sustav igre nego što njemu odgovara, ali ne predaje se. Pokazao je veliku volju i energiju, mislim da je na dobrom putu.

Jeste li razmišljali da kao špicu probate Marija Pašalića?

- Razgovarao sam s njim o tome, ako treba Pašalić će biti napadač, ali to nije njegovo mjesto. On je vezni igrač, popričali smo na tu temu, međutim, ne želim igrače gurati tamo gdje oni nisu najkomforniji. U Atalanti je to igrao silom prilika. Izbjegavam stavljati igrače u uloge u kojima se sami ne osjećaju najugodnije. No, bude li reprezentaciji zatrebalo, Mario će to igrati.

Za razliku od drugih linija, u napadu je sve otvoreno, a nema novih imena na vidiku. Morate rješenje naći unutar postojećeg kadar. Zasad je tako.

- U ovom kadru ćemo naći. Ići ćemo prvo s igračima kojima je to najprirodnije, kojima je to najkomfornija situacija. Mislim da ćemo do SP-a imati pravi odabir. Kroz ove sada utakmice i Ligu nacija. Isplivat će i sustav igre i imena.

Linker
26. travanj 2024 09:27