Zlatko Dalić

 KARIM JAAFAR Afp
IZJAVE VATRENIH

Dalić: Zadovoljan sam, šteta zbog gola nakon nepostojećeg kornera. Iduću igra potpuno nova momčad!

‘Naravno da sam sretan zbog pogotka, a izbornik će odlučiti o pozicijama‘, rekao je Kramarić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2022. 17:39

Imala je hrvatska reprezentacija prednost od 1:0 do ulaska u sudačku nadoknadu dvoboja protiv Slovenije u Dohi. Andrej Kramarić zabio je u 39. minuti na asistenciju Duje Ćalete-Cara i okrunio inicijativu Vatrenih u dotadašnjem dijelu utakmice.

Prijetili su u nastavku Perišić te kasnije uvedeni Vlašić, Pašalić i Oršić, no zadnji su zabili Slovenci. Verbič je izveo korner u 91. minuti, a najviši u skoku bio je Jaka Bijol. Njegovim prvim pogotkom za slovensku reprezentaciju dogodilo se izjednačenje. Lopta je prešla gol-crtu...

Nakon dvoboja prvi je pred mikrofone Nove TV stao upravo strijelac pogotka za Vatrene Andrej Kramarić:

- Šteta što smo primili ovaj pogodak, ali tu smo, isprobavamo nešto novo. Ne znam kad smo uopće zadnji put igrali u ovakvom sustavu, ovo zahtijeva trening i vježbanje. Slovenci su se zatvorili, šteta što je pao taj gol na kraju, ali mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu - rekao je Kramarić i dodao:

- Ovo ne mijenja priču, naravno da sam sretan zbog pogotka. Kako ne, pa sretan si kad zabiješ im na treningu, a pogotovo na utakmici. Ovdje smo da probamo novi sustav, da smo bez pritiska, da se malo i vidimo, podružimo. Ali, sigurno je da će biti analiza, da vidimo gdje smo griješili i što radimo dobro.

image

Andrej Kramarić

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

- Izbornik će odlučiti što će biti s Bugarskom, ali nogomet je uvijek užitak igrati. Pogotovo pred ovakvim stadionima. Bit će to sjajno na SP-u ove zime. Bit će nešto posebno, a mi ćemo uvijek biti na pravoj razini.

Za kraj, riječ-dvije o sustavu:

- Ja već godinama tako igram u Hoffenheimu, ali više sam igrao lijevu "osmicu" nego polušpicu kao danas. No, pozicije i priprema su na izborniku, neka on odluči tko će gdje igrati, izbornik slaže kako on misli da treba biti - zaključio je Kramarić.

Odmah nakon njega javio se Luka Modrić, dobro raspoložen bio je kapetan Vatrenih:

- Primarno je bilo probati novu formaciju, vidjeti kako se snalazimo i što izbornik očekuje od nas. Bilo je dobro. Zadovoljni smo, ali ne prezadovoljni. Jasno, šteta za primljen gol i za to da nismo pobijedili. Prijateljska je utakmica, bilo je OK s obzirom da smo prvi put u novoj formaciji. Slovenci su nam otežali svojom igrom, bili su dosta zgusnuti iza i nije bilo previše prostora. Idemo dalje, čeka nas nova utakmica u utorak.

image

Luka Modrić

KARIM JAAFAR Afp

Je li kapetan ikad igrao u ovakvom sustavu?

- Jednom jesam, protiv Atalante u Ligi prvaka, ali igrali smo s tri otraga, te dva zadnja vezna i dva visoko postavljena beka. Teško je govoriti nakon prve utakmice što dalje, treba vidjeti hoćemo li i dalje biti u ovom sustavu. Mi veznjaci smo bili malo manje s loptom, jasno je da će stoperi više kontrolirati igru, a mi smo tražili prostor između linija. Izbornik i njegov stožer na kraju će odlučiti što i kako treba, nećemo ići protiv sebe - rekao je Modrić.

A što kaže Marin Pongračić?

- Naporna utakmica, dosta dobro smo odigrali. Bili smo dominantni. Šteta što smo primili pogodak na kraju. Mislim da nije bio korner na kraju, ali nisam mogao dobro vidjeti. Oršić je rekao da nije bio korner, ali što sada... Moramo dalje. Prvi put je bio da igramo u toj konstelaciji. Ja sam igrao tako u klubu i dobro se osjećam tako, ali dobro smo napravili danas. Ja sam bio zadovoljan sa svojom igrom. Šteta što smo primili gol, možda je bila koja akcija koju bih mogao bolje odraditi...

Nakon igrača, izbornik Dalić:

- Nisam ja nezadovoljan, ovo je bilo dobro, ali šteta toga gola u 91. minuti iz kornera koji nije postojao. Šteta zbog toga. Žao mi je jer smo kontrolirali posjed i dominirali. Možda nismo stvorili previše šansi, ali smo dominirali. Falilo je bržeg okretanja smjera, ali odigrali smo dobru utakmicu. Ovo je bilo u svrhu provjere, da dobijemo odgovore koje tražimo i da imamo čistu situaciju za šesti mjesec - započeo je svoje izlaganje izbornik.

- Obrana je bila dobra, očekivao sam da više sudjeluju u igri i da ulaze u prazne prostore. Na treningu je to bilo puno bolje, ali razumijem da je to bila prva utakmica u ovakvom sustavu. Htjeli smo stvoriti višak, kao na primjeru dobre lopte Ćalete-Cara za gol Kramarića. U vezi smo zahtijevali širinu, da budu bliže golu. Djelovali su s te strane koliko god su mogli, Slovenci su se tu branili gotovo s devet igrača. Napadački, Kramarić je igrao najraspoloženije, ovo je pozicija stvorena za njega. Šteta za Budimira da nije iskoristio onih par dobrih centaršuteva Perišića - rekao je Izbornik i najavio:

- Protiv Bugara opet ćemo igrati u sustavu 3-5-2, ali ću na teren poslati potpuno novu momčad. Dečkima ćemo dati priliku, naći još neke odgovore i dobiti čistu situaciju za nadolazeće utakmice - zaključio je naš izbornik.

Kek: Pogodak nas je nagradio

- Pogodak nas je na kraju nagradio. Ali bilo je puno novih stvari, pa nije sve moglo biti savršeno. Odigrali smo na nov način, s nekoliko debitanata protiv kvalitetne Hrvatske. Sustav igre prilagođen je trenutnom igračkom kadru, ali ako neke stvari taktički popravimo, ako se usudimo igrati, onda to može ići u dobrom smjeru. Ponekad smo previše pasivni - rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek u izjavi za STA.

Linker
21. travanj 2024 17:30