Srdjan Vrancic / CROPIX
REAKCIJA IZBORNIKA

DALIĆ ZAHVALIO BJELOVARČANIMA, OBJASNIO POZIVE NOVIM IGRAČIMA I NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV ENGLESKE 'Bit će jako teško, ali želimo popraviti dojam'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2018. 20:20

Nakon visoke 15:1 pobjede protiv NK Bjelovara u prijateljskom susretu igranom povodom 110. obljetnice kluba pred kamere HNTV-a izašao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

"Bio je ovo jako lijepi ambijent i doživljaj. 110 godina kluba, jako smo sretni što smo ovdje, hvala gledateljima. Nakon ranijih pehova, danas je proteklo sve u najboljem redu, nitko se nije ozlijedio i idemo dalje.".

*Mogu li se nakon ovakve utakmice izvući nekakvi zaključci za Englesku?

"Bio je ovo dobar trening, na kojem je bilo najbitnije da se nitko ne ozlijedi. Dobar pucački i trkački trening. O sastavu protiv Englesa odlučit ćemo na treningu prije same utakmice. Moramo popravit dojam protiv Engleza. Bilo je jako loše protiv Španjolaca".

Nakon što su za utakmice protiv Engleske i Jordana otpali Vrsaljko, Brozović, Čop, Barišić i Kalinić, Dalić je pozvao nove igrače, vratara Slugu i Karla Bartoleca.

"Nećemo forsirati igrače koji imaju probleme. Pozvao sam Bartoleca koji je najbolji desni bočni danske lige i jako dobrog vratara. Puno novih igrača i neće biti prava atmosfera. Bit će nam jako teško pred praznim tribinama. Ali obje ekipe žele popravit dojam i osvojiti bodove".

*Osvrnuo se Dalić i na nominacije Modrića, Mandžukića i Rakitića za najboljeg nogometaša svijeta u izboru France Footballa.

"Svaka im čast na tome. Još jedna potvrda za hrvatski nogomet. Uvjeren sam da će to Luka osvojiti jer je osvojio sve trofeje. Ovo je njegova godina i godina hrvatske reprezentacije".

Dalić ostaje usprkos bogatim ponudama.

"Nema potrebe razglabati. Tu sam, želim napraviti dobar rezultat na Europskom prvenstvu. Hrvatska je moja glavna preokupacija. Ponuda ima, ali bit će ih još i boljih.

Soccer Football - World Cup - Croatia Press Conference - Croatia Training Camp, Sochi, Russia - July 2, 2018   Croatia coach Zlatko Dalic during the press conference     REUTERS/Hannah McKay
REUTERS/Hannah McKay

*Nakon Engleske slijedi Jordan?

"Igrači u drugom planu će igrati malo više. Igraču nisu mašine, igraju non stop i treba im dati odmora jer nisu imali odmora ovog ljeta", zaključio je Dalić, natuknuvši da će tako protiv jordana u prijateljskom susretu dati poštedu brojnim prvotimcima".

Podsjećamo, hrvatsku reprezentaciju u petak (20.45 sati) čeka drugi nastup u UEFA Ligi nacija, kad će pred praznim tribinama riječkog stadiona na Rujevici ugostiti Englesku u reprizi polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Linker
18. travanj 2024 12:43