ANDERS WIKLUND/AFP
Pohvale i iznenađenje

Dalića posebno impresionirao švedski junak koji je potpuno iznenadio posvetom svog debitantskog gola

‘Imaju dobre pojedince, a odigrali su dobro i kao momčad‘, pohvalio je Šveđane hrvatski izbornik
Piše: Hina, SNObjavljeno: 15. studeni 2020. 08:13

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić priznao je da je njegova momčad zasluženo poražena od Švedske u predzadnjem kolu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija te da sada "Vatreni" trebaju popraviti dojam i pokušati pobijediti Portugal u utorak u Splitu.

"Čestitamo Švedskoj na pobjedi, bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, kada nismo odgovorili na njihovu agresivnost, brzinu i pokretljivost. To je bio naš problem. U drugom poluvremenu bili smo bolji, agresivniji i kompaktniji, no to nije bilo dovoljno. Tada smo pokazali volju i energiju, to je ono pozitivno s ove utakmice", izjavio je izbornik Dalić na konferenciji za medije nakon dvoboja u kojem je Švedska slavila sa 2-1 čime se izjednačila s tri boda na ljestvici s Hrvatskom.

Dalić nije bio iznenađen igrom suparnika.

"I u Zagrebu je pokazala dobru igru, a protiv Portugala i Francuske nedostajalo joj je malo sreće. Imaju dobre pojedince, a odigrali su dobro i kao momčad", pohvalio je Šveđane hrvatski izbornik, a posebno dobar dojam na njega ostavio je Dejan Kuluševski.

"Opravdano je proglašen igračem utakmice, pokazao je veliku kvalitetu. Švedska je dobila sjajnog individualca koji može igrati na više pozicija, a dobar je i u Juventusu. Mlad je i bit će godinama na visokoj razini, impresionirao me."

Najbolji igrač Švedske Kuluševski je postignuti gol, svoj debitantski za Švedsku, pokazavši 4 prsta na obje ruke. Kasnije je upitan za objašnjenje.

"Znači broj 44", rekao je Kuluševski.

Ali zašto baš 44? To je posveta neočekivanoj osobi - 25-godišnjem Belgijcu Adnanu Januzaju. 44 je inače broj dresa koji Kuluševski ima u Juventusu.

"Odabrao sam 44 kako bih odao počast Januzaju. Vidio sam ga kao mladić da igra za Manchester United s tim brojem na leđima i uvijek sam sanjao da igram s tim dresom", rekao je Kuluševski u jednom ranijem intervjuu.

A nova zvijezda Juventusa plijeni pozornost svojom igrom i danas je igrački puno ispred 25-godišnjeg člana Real Sociedada koji je u baskijskom klubu završio nakon Manchester Uniteda, Borussije Dortmund i Sunderlanda.

Linker
03. svibanj 2024 07:44