RONALD GORSIC/CROPIX
PIŠE DRAŽEN KRUŠELJ

Dalićev popis: U Katar idemo bez našeg Rubena Diasa, možda je to i jedini krupniji previd izbornika!

Petković? Pomoglo bi mu razgibavanje na pustinjskom zraku, ali formu će tražiti na travnjacima HNL-a
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 07. ožujak 2022. 15:12

Glasgow je ljetos napustio kao disident - "kako mi to možeš napraviti?", navodno je napao izbornika razočaran što mora na klupu - ali Zlatko Dalić nije zlopamtilo pa je osam mjeseci kasnije pomilovao Šimu Vrsaljka.

Pomoglo je što se Vrsaljko pokajao priznavši da se nekontrolirano zaletio preko crte, ali presudila je forma. Otkako je "Cholo" Simeone prodao Kierana Trippiera, hrvatski nogometaš utrčao je na ispražnjeni teritorij i tamo uz desnu aut-crtu napisao "zauzeto, Šime". Odigrao je dvadesetak utakmica za "colchonerose" ove sezone, redovito u solidnoj ili vrlo dobroj formi, što može predstavljati kapitalan dobitak za konkurenciju u momčadi jer Josip Juranović nije baš najredovitiji starter u Celticovoj postavi.

Bruni Petkoviću također bi pomoglo razgibavanje na pustinjskom zraku u okruženju velemajstora poput Modrića, Kovačića i Brozovića, ali njega Dalić nakon serije sterilnih nastupa nije spreman počastiti takvom privilegijom.

Formu i put prema povratku među "vatrene" Dinamov napadač morat će tražiti na hrvatskim prvoligaškim stadionima, dok će na team building u Katar putovati Ante Budimir. Njegova klupska statistika ove sezone (dva gola u La Ligi) kvalificira ga za kakav bogatiji katarski izlog, ali reprezentacija bi sa Slovenijom i Bugarskom hladno mogla i bez napadača Osasune.

Dalić je zagovornik politike prema kojoj se u reprezentaciju teško upada i iz nje teško ispada. Zato će Katar krajem ožujka vidjeti Dejan Lovren i Ivo Grbić - prvi kao zaslužni senator, drugi kao vratar koji je spustio zastor na kvalifikacijsku priču prošle godine protiv Rusa - iako su obojica u škripcu.

Lovren se vraća iz ozljede i to u veliku neizvjesnost ruske lige, koja bi pritisnuta novom realnošću uskoro mogla završiti na aparatima. U ovom segmentu momčadi izbornik je učinio možda i jedini krupniji previd, na vrata reprezentacije već izvjesno vrijeme kuca mu Dinamov Ruben Dias, 22-godišnji stoper Josip Šutalo...

image

Josip Šutalo u skoku

GORAN MEHKEK/CROPIX

Linker
02. svibanj 2024 02:10