GRIGORIY SOKOLOV Sputnik Via Afp
PRED NOVIM IZAZOVOM

Dalićeva desna ruka oprašta se od Vatrenih na početku kvalifikacija i dolazi se samo pozdraviti!?

Slaven Bilić je dao podršku Prosinečkom, tako će i Dalić dati sada svom pomoćniku...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. ožujak 2021. 09:17

Ivica Olić prvi je favorit za trenera CSKA, pišu nekoliko dana ruski mediji, a pritom najavljuju da bi taj posao mogao biti zgotovljen možda već 23. ožujka. Olić je igrao za vojni klub u kojem je najveća zvijezda Nikola Vlašić od 2003. do 2006. godine, pritom je 2005. osvojio Kup UEFA. Ima 116 nastupa i 44 pogotka.

U prijateljskim je odnosima s čelnicima, pogotovo s glavnim direktorom Romanom Babajevom. Prije toga CSKA mora smijeniti Viktora Gončarenka, za kojeg se piše da bi od sljedeće sezone mogao voditi Krasnodar. Bjelorus još uvijek nije razriješen dužnosti. Nakon poraza od Zenita 2:3, što je bio zadnji susret uoči reprezentativne stanke, kazao je kako “definitivno ima snage za završiti sezonu na klupi CSKA”. Ali to se ne pita njega...

Otkako je izbornik Zlatko Dalić formirao svoj stručni stožer, Ivica Olić mu je pomoćnik. Hoće li Olić biti na ovoj akciji reprezentacije, pitali smo Dalića.

- Olić je u Zagrebu i dolazi na okupljanje reprezentacije. To je ono što ja znam. Za bilo što drugo pitajte Olića - odgovorio nam je izbornik.

Poprilično zagonetno.

Hoće li se Olić samo doći pozdraviti s ekipom i sjesti na avion koji leti u Moskvu ili će ostati do daljnjega s Vatrenima, ovisi je li CSKA sve riješio. Priča je vrlo ozbiljna. Dakako, moguće je i da napusti tabor nacionalne momčadi i zaputi se u Moskvu i koji dan kasnije.

Kao što je Robert Prosinečki 2010. godine s mjesta pomoćnika u hrvatskoj reprezentaciji otišao za trenera Crvene zvezde, tako bi se sada po drugi put mogli dogoditi da igračka legenda nađe posao u klubu i završi svoj rad s Vatrenim. Slaven Bilić je dao podršku Prosinečkom, tako će i Dalić dati Oliću...

Rad s reprezentacijom prvo mu je trenersko iskustvo. CSKA je trenutačno treći na tablici ruske lige i to je veliki izazov. Prema pojedinim napisima u stožeru bi mu trebali biti dvojica nekadašnjih igrača CSKA iz nama susjednih država - Miloš Krasić i Elvir Rahimić, koji je već nekoliko godina u klubu i radi s mlađim kategorijama.

Linker
30. travanj 2024 18:32