Vojko Bašić/Cropix
PIŠE DRAŽEN ANTOLIĆ

Dalićeva momčad opet radi istu pogrešku. U utorak ne smije izgubiti, inače je čeka pakao

Vatreni se i dalje muče kad kvalitetu na lopti trebaju pretvoriti u ubojitost pred golom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 23:09

Hladan znoj oblio nas je na kraju, ružan kiks ponovno nam kvari kvalifikacije i gura u vatru neizvjesnosti uoči Turske. Jedinim udarcem unutar okvira gola Wales je odnio bod iz Splita. Jesu li naši prerano mislili da je sve gotovo? Nedostatak koncentracije u obrani i Broadhead nas je udario maljem po glavi.

Protekom utakmice gubili smo mirnoću jer 1:0 je varljiv rezultat, ali gosti nisu imali snage nametnuti se, "stisnuti na konopce" Hrvate i činilo se da će bodovi na naš konto. Međutim, vratila se stara mora, dobili smo gol nakon auta...

Hrvatska je previše promašivala i nije imala dovoljno nadahnutih igrača da bi osakatila zmaja čemu smo se potiho nadali. Nastavljen je skroman napadački učinak... Momčad Zlatka Dalića i dalje se muči kako kvalitetu na lopti pretvoriti u ubojitost pred suparničkom golom. Lijek za kroničnu bolest nije bio niti Petar Musa, ali debitantu treba dati nove prilike.

Kramarić je opet onaj stari

Razlika u klasi bila je jasna od prve minute, akcije, udarci i terenska dominacija, čekao se smo pogodak nakon kojeg smo se nadali da će poteći... Andrej Kramarić prošao je golgotu u tri mjeseca od Dohe do Splita i vratio se lakih nogu i britkog šuta, njegova su solo akcija, izborena lopta i šut značili vodstvo. Kramarićev potez bio je ono što trebamo, a u finišu prvog poluvremena ljutnja Perišića što mu nije dodao kazala je - opet je onaj stari. Koji gleda samo gol i kako zatresti mrežu.

Hrvatska je odigrala solidnu utakmicu s padom u jednoj etapu drugog dijela i grubom pogreškom koja je sve pokvarila. Nedovoljna učinkovitost, pogotovo promašaj Kovačića, otvorili su vrata Walesu. Okuražili su se i tražili poravnanje. Potvrdili su da se radi o momčadi koju se ne smije podcijeniti, iako su njihovi limiti jasni.

Poljud je gorio za Vatrene, spektakularna atmosfera nosila ih je, ovacije su dobivali Modrić, Perišić i ekipa, ali hrabrim Velšanima nisu klesala koljena, na kraju su nas ušutkali.

Prerano se počelo govoriti o Euru

Ivan Perišić na kontu ima 33 gola i trebao mu je jedan da preskoči Marija Mandžukića te bude drugi strijelac nacionalne vrste svih vremena. Jedan pogodak "oteo" mu je sudac zbog prethodnog prekida igre, drugi greda nakon sjajnog voleja, a neke je stvari mogao bolje napraviti. Valjda će više sreće biti sljedeći put.

Vatreni su odigrali i 36. utakmicu u kvalifikacijama za Euro bez poraza, Hrvatska od rujna 1994. piše roman o nogometnoj fantaziji, 28, godina, ima 27 pobjeda. Zato ostajemo optimisti, no ponovno s "iščašili zglob", na startu ciklusa. Jednostavno nismo smjeli dobiti taj gol, i nije to bila prva šanse preko naše desne strane, Juranović je aktivno igrao naprijed, ali skromno u defenzivi. Hrvatska se dovela u poziciju da u utorak u Bursi ne smije izgubiti.

Dogodi li se to, situacija će biti paklena. A taman smo se ponadali da ovaj put nećemo kovati put prema Euru kroz vatru i trnje. Pjesma i slavlje Velšana dovoljan su signal da do Njemačke imamo puno posla. Prerano su neki počeli govoriti o završnici EP-a. Zec je duboko u šumi...

Linker
25. travanj 2024 22:34