Nikola Vlašić

 Italy Photo Press/zuma Press/profimedia
LOŠE VIJESTI

Dalićeva ‘vatrena bolnica‘, nema kraja problemima: Izbornik bi mogao ostati bez još dvije važne karike

Jasno je da hrvatski nogometni izbornik nema veliki izbor i da mu je svaki igrač bitan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. listopad 2023. 19:51

Subota je donijela nove probleme za hrvatske reprezentativce, ovaj put radi se o Nikolu Vlašiću i Borni Barišiću. Vlašić se srušio na kraju utakmice njegova Torina s Interom koja je okončana 3:0 za goste iz Milana. Njegov trener Ivan Jurić ima brojne probleme, to je vrlo negativan trenutak za Torino što se tiče ozljeda i nedostupnosti. Osim teške ozljede Perra Schuursa, sad moraju procijeniti i stanje Nikole Vlašića.

On se onesvijestio na kraju utakmice. Pao je na tlo nakon što je udario loptu glavom, a odmah su intervenirali medicinski radnici s nosilima. Ipak, nekoliko minuta kasnije sam je ustao. Bit će podvrgnut testovima, iako se u ovom trenutku čini kako to bio samo veliki strah da se nešto ružno dogodilo, da ne bi trebale biti teže posljedice. No, uvijek kad je riječ o potresu mozga ili nekoj drugoj ozljedi glave liječnici preporučuju određeno mirovanje... Tako će i Vlašić određeno vrijeme biti izvan stroja. Inače, odigrao je cijeli susret u sredini terena, to se zbilo na samom kraju, nije zamijenjen. Ocjene koje je dobio nisu dobre, kao niti ostatku njegove ekipe.

Borna Barišić izašao je s terena već u 11. minuti utakmice njegova Glasgow Rangersa zbog ozljede bedrenog mišića. Nakon što se napravi kompletna dijagnostika znat će se kad će ponovno zaigrati, tako i hoće li biti na raspolaganju reprezentaciji u studenom. Barišić je nekad često imao problema s mišićima, ali već dugo nije tako, igrao je stalno i držao mjesto u prvoj ekipi Rangesa. Iako mu na ljesto istjeće ugovor pa se spominju kombinacije gdje bi mogao nastaviti karijeru. Jedan od klubova o kojima se piše je engleski Nottingham Forrest. S utakmice je izašao u jakim bolovima, ali sad je bitno jedino kad će biti zdrav i opet zaigrati.

Podsjećamo da se još nije vratio u igri niti jedan od Vatrenih koji su nedostajali u prošloj akciji. Ivan Perišić još će dugo biti aut, kao i Mislav Oršić, neizvjesno je kad će na teren Andrej Kramarić, pomalo je još u zraku za Brunu Petkovića, no on bi trebao brže na travnjak. Uskoro bi prvu utakmicu po uganuću gležnja mogao odigrati Luka Ivanušec. Pitanje je danas kako će izgledati hrvatska vrsta za utakmice s Latvijom i Armenijom. U prvom redu to će diktirati zdravstveni karton, a potom i koga će eventualno od novih igrača izbornik priključiti. Onih koji su već bili među Vatrenima ili debitanata jer postoje jedna i druga varijanta. Jasno je da Dalić nema veliki izbor i da mu je svaki igrač bitan, da će se radovati kad ponovno budu u kadru na nastupe reprezentacije.

Linker
07. svibanj 2024 13:34