Frederic Scheidemann/Bongarts/Getty Images
CRNI VIKEND

DALIĆEVI VATRENI NA BOLOVANJU! PERIŠIĆ PROŠAO JE DALEKO NAJTEŽE U NAJGOREM MOGUĆEM TRENUTKU Zbog ozljede jednog Hrvata navijačima potonule sve lađe

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. veljača 2020. 00:20

U subotu Andrej Kramarić nije igrao, a Borna Barišić i Lovre Kalinić morati su izaći s terena. Kako je Ivan Perišić stradao u utorak, to je kvartet Dalićevih izabranika koje su ozljede privremeno poslale na bolovanje. Pritom je Perišić daleko najteže prošao jer ostala trojica brzo bi trebali natrag na teren, dok njega čeka poduža rehabilitacija.

Njihov izostanak osjetit će klubovi, gdje su vrlo bitni, ne toliko i hrvatska reprezentacija koja u akciju ide tek krajem ožujka. Još se točna čeka potvrda termina dijagnoze kod pojedinih nisu konačne jer tek trebaju napraviti snimke.

BORNA BARIŠIĆ

Fanovi Rangersa uznemireni su zbog ozljede Borne Barišića u četvrtfinalu škotskog kupa, piše njihov navijački portal. Ponudili su i anketu vatrenim pristašama kluba - hoće li se Rangers moći nositi bude li morao neko vrijeme igrati bez Barišića. Do nedjelje poslijepodne 55 posto odgovorilo je - neće.

GLASGOW, SCOTLAND - DECEMBER 12: Borna Barisic and Ryan Kent of Rangers FC battle for possession with Nicolas Burgy of BSC Young Boys during the UEFA Europa League group G match between Rangers FC and BSC Young Boys at Ibrox Stadium on December 12, 2019 in Glasgow, United Kingdom. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol Getty Images

Glavni krivac za crne slutnje je teren s umjetnom travom. Pao je na koljeno, došlo je, čini se, do istegnuća koje se vjerojatno na prirodnoj travi ne bi dogodilo. Pokušao je nastaviti, nije išlo. U nedjelju nije radio preglede, u ponedjeljak bi se moglo znati više. Trener Steven Gerrard najavio je da će vjerojatno preskočiti utakmicu u srijedu kod Kilmarnocka, a bit će odlično vrati li se već sljedeći vikend. Opet, i ako ostane na bolovanju tjedan-dva nije presudno, bitno je da koljeno dobro reagira i da se ne radi o problemu s dugosežnijim posljedicama. Barišić je nekad znao imati proteškoća s mišićima, ne i s koljenom.

LOVRE KALINIĆ

Vrlo dobro je krenuo u Toulouseu, u susretu s Amiensom bio i igrač utakmice, iako nije lako igrati u momčadi koja je zadnja i teško zabija golove. Lovre Kalinić vratio se nastupima gotovo kao da nije bilo podužeg "odmora“ u Aston Villi. No, u subotu je morao izaći s terena u 36. minuti. Probolo ga je u kvadricepsu, kako je sam kazao. Vjeruje se da neće morati duže mirovati, da se radi o lakšoj ozljedi. U ponedjeljak će obaviti dodatne preglede koji će dati konačnu dijagnozu, tako i hoće li se zaigrati već u subotu u ligaškom dvoboju s Nicom.

Toulouse's Croatian goalkeeper Lovre Kalinic kicks the ball during the French L1 football match between Toulouse (TFC)  and Strasbourg (RCSA) on February 5, 2020, at the Municipal Stadium in Toulouse, southern France. (Photo by PASCAL PAVANI / AFP)
PASCAL PAVANI AFP

Toulouse je u borbi za ostanak i trener Zanko želi ga što prije opet vidjeti na vratima. U zadnje tri utakmice primili su samo dva gola, ali nije im puno vrijedilo budući da nisu zabili nijedan. No, to već nije tema za čuvara mreže.

ANDREJ KRAMARIĆ

U subotu nije igrao za Hoffenheim, a to se događa samo kad ima problema s ozljedama. Poraženi su od Freiburga, a sljedeće subote imaju dvoboj s Wolfsburgom. Hoće li se oporaviti do toga susreta?

- Istegnuo sam preponu, ali nadam se da ću biti spreman taman za vikend. Još nije sigurno, vidjet ćemo tijekom tjedna kako će ići oporavak - odgovorio nam je Kramarić.

SINSHEIM, GERMANY - DECEMBER 13: Philipp Max of Augsburg is challenged by Andrej Kramaric of TSG 1899 Hoffenheim during the Bundesliga match between TSG 1899 Hoffenheim and FC Augsburg at PreZero-Arena on December 13, 2019 in Sinsheim, Germany. (Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images)
Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Bitno je da pauza neće potrajati, da napadač Vatrenih nema veće probleme. U tekućoj sezoni odigrao je samo 11 utakmica u Bundesligi. Operacija koljena držala ga je izvan akcije. Od toga 10 puta je startao, a na terenu proveo prosječno 86 minuta. Zabio je šest golova i ima jednu asistenciju. Još je četiri velike šanse namjestio, koje nisu realizirane, ali je i šest prilika zapucao. Gdje je Kramarić tu se igra, svako toliko nešto se događa i zato je bitan i klubu i nacionalnoj vrsti.

IVAN PERIŠIĆ

Otvorio je seriju ozljeda, ali i stradao najteže. Još prošlog utorka Alvaro Odriozola "razvalio“ mu je gležanj na treningu Bayerna. Isti je dan operiran, ugrađen mu je vijak i prepisana stanka od četiri tjedna u kojima će moći vježbati s ostalim dijelovima tijela. Potom će lagano krenuti i raditi s tom nogom, s pretpostavljenim povratkom u puni angažman za šest do osam tjedana.

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 26: Ivan Perisic of Bayern Munich looks on during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and 1. FC Union Berlin at Allianz Arena on October 26, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images)
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Vjerojatno će preskočiti utakmice reprezentacije krajem ožujka, iako ni izbornici Dalić niti liječnici nisu to još službeno objavili, međutim ima vremena ponovo dosegnuti formu i doći spreman na pripreme za Euro dva mjeseca kasnije. Nesmotren start klupskog kolege košta ga dosta jer dogodio se u trenutku kad je igrao standardno i dobro. Zbog čega je šteta i veća.

Linker
03. svibanj 2024 10:29