DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRVE REAKCIJE

Dan koji neće nikad zaboraviti! Dvojica dinamovaca s oduševljenjem dočekali Dalićev poziv

‘Ostvario mi se najveći cilj. No, idemo prvo proslaviti naslov prvaka, pa onda na U-21 Euro...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. svibanj 2021. 16:25

Popis izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića za nadolazeće Europsko prvenstvo s nestrpljenjem su čekali u redovima zagrebačkog Dinama. Livaković i Petković bili su sigurni, Oršić na 99 posto, a za ostala imena koja bi se eventualno mogla naći unutra bilo je rezona... I našlo ih se ondje pet, uz još jedan pretpoziv, pa će i šesto mjesto ostati možebitno dohvatljivo. Pet od 26.

Jer, osim navedenog trojca, tu su i debitanti - Joško Gvardiol i Luka Ivanušec. Pretpoziv je uručen Lovri Majeru koji će nastupati s mladom vrstom, onom do 21 godine u četvrtfinalu njihovog Eura protiv Španjolske u Mariboru potkraj mjeseca.

Prve dojmove nakon što je saznao da je uvršten na Dalićev popis, novi je Dinamov reprezentativni dvojac podijelio na klupskim službenim stranicama.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Neopisivo sam sretan zbog poziva u A reprezentaciju Hrvatske. To je prije svega velika čast za mene, ponosan sam i iznimno sretan. Zahvaljujem izborniku Daliću i stožeru koji su me odlučili pozvati i što su na taj način pokazali da cijene moj rad i trud. Dobio sam puno čestitki već do sada i ovo je važan dan za mene. Mislim da je svakom igraču jedan od najvećih ciljeva u karijeri dobiti poziv u A reprezentaciju, a kasnije se dokazati i jednog dana postati i standardni reprezentativac. Uz razvoj klupskog dijela karijere svakog igrača, reprezentacija je nešto što nosi poseban osjećaj. Sigurno je još veća čast kad poziv dobiju mladi igrači poput mene. U mlađim uzrastima Hrvatske uvijek sam davao sve od sebe, tako ću nastaviti i u društvu najboljih kad dobijem priliku debitirati. Prije svega, trebamo dočekati kraj sezone u Dinamu, proslaviti zasluženi naslov prvaka, a nadam se i dvostruku krunu. Član sam mlade reprezentacije, očekuje nas krajem mjeseca prvo U21 Europsko prvenstvo, a vidjet ćemo nakon toga što dalje. Poziv za A reprezentaciju je tu i jako sam zahvalan na tome - rekao je Joško Gvardiol

- Jako sam sretan zbog današnjeg dana i poziva izbornika Dalića u A reprezentaciju Hrvatske. Ovim putem zahvaljujem njemu i stožeru na tome što su na popis igrača za nadolazeće Europsko prvenstvo uvrstili i mene. Sigurno da je velika čast, privilegija i sreća dobiti mjesto u redovima hrvatske reprezentacije, to je san svakog igrača. Osobno je ovo za mene dodatna potvrda mog rada i motivacija da nastavim tako i dalje. Čeka nas prvo borba s mladom reprezentacijom u knockout fazi U21 Eura, a onda bismo se trebali priključiti prvoj reprezentaciji. O tom dijelu odlučit će naravno izbornik Bišćan i izbornik Dalić. Svakako je pred nama jako lijepo razdoblje u dresu reprezentacije i veselim se svim izazovima veli Luka Ivanušec.

Linker
19. travanj 2024 02:05