GORAN MEHKEK Cropix
LIGA NACIJA

Danci poraz pripisuju Luki Modriću: ‘On može napraviti nešto izvanredno, nismo imali šifru za Hrvate‘

Danski mediji imali su i zanimljiv pogled na maksimirski stadion i atmosferu koja vlada na tribinama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2022. 08:03

Hrvatska je s 2:1 pobijedila Dansku u 5. kolu elitne skupine Lige nacija i tako zauzela vrh tablice. Pobjede li Vatreni Austriju plasirat će se na Final Four ovog natjecanja. Uz to, Hrvatska je osigurala i prvu jakosnu skupinu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Danci pak žale za dijelom utakmice u kojem su bili bolji. Ističu kako je u jednom dijelu njihova reprezentacija bila bolji protivnik, dok je u drugom zasjala Hrvatska predvođena Lukom Modrićem. Jyllands-Posten zanimljivo je opisao kapetana Vatrenih.

"Hrvatska ima Luku Modrića, igrača koji ima najmanji broj otkucaja na svijetu kada ga okruži nekoliko igrača Danske. Kada se to dogodi, odmah se pobrine da zapali publiku driblingom, dodavanjem ili udarcem nakon kojeg slijedi korner", piše Jyllands-Posten pa se osvrće na atmosferu na Maksimiru:

"Navijači zavijaju, zvižde, glasno pjevaju i vrše pritisak na suca kada ne ide, ali nazvati stadion vještičjim kotlom Balkana ne dolazi u obzir. Stadion je sagrađen 1912., a istrošen je gotovo šarmantno, no ne može biti u punom kapacitetu zbog potresa. Tako je na tri povišene tribine publika bila na 20-ak metara udaljena od travnjaka pa nije toliko bio izražen pritisak na protivnike."

Berlingske piše kako su Danci imali nedovoljno prilika i kako im sada treba pobjeda nad Francuzima i velika pomoć Austrije jer su prvo mjesto prepustili Hrvatima. Ekstra Bladet ponovno ističe Modrića i Dansku nemoć pred njim i Vatrenima.

"Nije išlo. Danska je imala veliku želju, ali nije izdržala protiv svjetskog doprvaka i drugi puta je poražena od njega u Ligi nacija. Hrvatska je dobro školovana ekipa, a Luka Modrić može napraviti nešto izvanredno. Danska nije imala šifru da zaustavi njega i njegovu ekipu", zaključuju Danci.

Linker
25. travanj 2024 09:29