Kasper Hjulmand

 GORAN MEHKEK Cropix
DIVLJENJE GOSTIJU

Danski izbornik oduševljen: ‘Impresioniran sam hrvatskim nogometom, i ne samo njim! Mi smo dva mala diva‘

‘Hrvatska ima Luku Modrića i to je njezina snaga, ali prije svega Hrvatska ima kompletno jaku ekipu.‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2022. 18:37

Danci su optimistični došli u Zagreb, na press konferenciji govorili su stoper Simon Kjaer iz Milana, veznjak Tottenhama Pierre-Emile Höjbjerg te izbornik Kasper Hjulmand.

Hjulmand je kazao.

- Pred nam je sjajna utakmica, ako dobijemo bit ćemo pobjednici skupine. Imali smo takvu šansu s Belgijom prije koju godinu, u zadnjem susretu, tada nismo uspjeli, nadam se da ćemo sada. Imamo veliki respekt prema Hrvatskoj koja je jedna od najboljih na svijetu, ali došli smo po pobjedu. Plasman na Final Four bio bi veliki rezultat za nas.

image

Simon Kjaer i Kasper Hjulmand

GORAN MEHKEK Cropix

Rekao je da bi dugo govorio o ozljedama kad bi htio sve reći...

- Mi smo spremni za nastup s ovima koji su u Zagrebu. Impresioniran sam s hrvatskim nogometom, ne samo nogometom nego općenito sportom jer slično smo male zemlje mi sa pet, a Hrvatska sa četiri milijuna stanovnika. Bit će to dvoboj dva mala sportska diva.

O profilu utakmice je konstatirao:

- Obje ekipe žele imati što više loptu i dominirati, bit će teška utakmica i vrlo zanimljiva - rekao je izbornik koji je na danskom dijelu presice održanom samo na njihovom jeziku hvalio Modrića...

Simon Kjaer je kazao:

- Hrvatska je vrlo jaka na lopti, morat ćemo patiti protiv njih, bit će vrlo teško. Imam veliki respekt prema Hrvatima. Mi smo došli po pobjedu i želimo napadati. Najveća snaga Hrvatske je posjed lopte, pojedinačna kvaliteta, kad igrate protiv Hrvata morate biti jako strpljivi.

Znate li što o atmosferi u Maksimiru? Jeste li što čuli o tome?

- Bio sam ovdje, sjajna je atmosfera, navijači nose ekipu, daju adrenalin, ali tako je svima.

Pierre-Emile Höjbjerg je secirao Vatrene:

- Hrvatska ima Luku Modrića i to je njezina snaga, ali prije svega Hrvatska ima kompletno jaku ekipu. Vidite da je dobra u obrani, znate da ima vrsne napadače kao što su Kramarić i moj kolega iz Tottenhama Perišić, koji je zaista izvrstan i raznovrstan, no prije svega moć Hrvatske je u sredini terena. Očekujem tešku utakmicu, naravno i dobar rezultat. (da)

Linker
26. travanj 2024 11:26