CHEN BO Imaginechina Via Afp
POSEBAN GOST

Davor Šuker nakon dugo vremena stigao na utakmicu Vatrenih, evo što je rekao o Dalićevoj Hrvatskoj

Još uvijek je član Izvršnog odbora UEFA-e, a uoči susret na Timsah Areni bio je gost turske televizije TRT
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. ožujak 2023. 21:13

Davor Šuker došao je kao poseban gost na utakmicu Turska – Hrvatska. Nakon dugo vremena vidjeli smo da gleda Vatrene uživo, zadnja utakmica za koju znamo da je bio odigrana je u rujnu 2021. godine u Moskvi između Rusije i Hrvatske.

Šuker je još uvijek član Izvršnog odbora UEFA-e. Uoči susret na Timsah Areni bio je gost turske televizije TRT.

- Turska ima izvrsne stadione, jaku ligu i jako dobar nogomet. Bio sam na derbiju u Istanbulu, a bio sam i u Samsunu na drugoj ligi. Pratim turski nogomet i jako ga cijenim – kazao je Šuker.

Pitali su ga koja mu je hrvatska momčad bolja, koju bi izabrao, svoju iz 1998. godine ili onu koja je u Rusiji igrala u finalu Svjetskog prvenstva.

- Naravno kad igrate nogomet želite biti na terenu. Mojom krvlju teče nogomet. Veći je rezultat biti drugi na svijetu, ali kad usporedim nogometno igračko doba s onim kad sam bio predsjednik, volim oboje.

Komentirao je gol koji je dao protiv Njemačke u četvrtfinalu Eura 1996. godine kad je zarolao golmana Andreasa Köpkea.

- Kvaliteta, težak rad i strpljenja dovedu te do ovakvoga gola koji ne bi bio perfektan da nisam dobro kontrolirao loptu.

Kazao je i što očekuje od utakmice Turska – Hrvatska.

- Turska igra doma na svojem prekrasnom stadionu, bit će to teška utakmica. Naravno, mi imamo kvalitetu na terenu, ali morat ćemo igrati jako dobro kako bismo napravili dobar rezultat.

Koje turske igrače posebno cijeni?

- Hakan Calhanoglua, Caglara Söyüncüa, koji su već iskusniji i mladog Ardu.

Dolazi li u Hrvatskoj među mladim igračima novi Luka Modrić?

- Hrvatska uvijek ima dobre igrače i stalno ih producira. Upravo stvaranje igrača donosi kvalitetu reprezentacije – neodređeno je odgovorio Davot Šuker u kameru TRT-a, kraj terena na Timsah Areni.

Linker
12. travanj 2024 16:43