BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
STIŽE NOVI PREDSJEDNIK

Davor Šuker odlazi, a Stipe Pletikosa dobiva novu važnu funkciju u svim reprezentacijama Hrvatske!?

Čarterom u ponedjeljak u Kopenhagen stiže gotovo kompletan Izvršni odbor Kuće nogometa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. lipanj 2021. 23:27

U ponedjeljak čarterom na utakmicu za četvrtfinale Eura stiže gotovo cijeli Izvršni odbor HNS-a, s njima i gosti Saveza. Osim navijanja za Vatrene nogometni čelnici imaju i drugih poslova. HNS će 1. srpnja raspisati izbore, a Skupština je određena za 29. srpnja.

Tko se kandidira za predsjednika ima rok od 15 dana u kojem mora uz nominaciju vlastite županije dobiti i potporu još šest županijskih saveza.

Prema ranijim informacijama, apsolutni favorit je Marijan Kustić, aktualni izvršni direktor HNS-a. Već ako objavi kandidaturu, to će biti jasan pokazatelj... Davor Šuker predsjednik je HNS-a od srpnja 2012. godine i po planu većine u Savezu neće dobiti novi mandat.

Čuli smo da je Šuker osim kod predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina bio i kod hrvatskog premijera Andreja Plenkovića pokušavajući naći ruku koja će ga spasiti na predsjedničkoj funkciji, ali ovog časa izgleda da je za to prekasno. Nova je vijest da Stipe Pletikosa aktivno ulazi u rad HNS-a.

Nekadašnji reprezentativni vratar i ovog časa stručni komentator SN-a za Euro spominjao se kao opcija za više funkcija, a prema zadnjim informacijama Pletikosa je glavni favorit za mjesto sportskog direktora svih reprezentacija. On bi trebao biti spona između čelnika Saveza i izbornika od A selekcije do pionira. HNS želi podignuti rad na višu razinu i bit će novih ljudi u igri. Detalji s Pletikosom tek se trebaju utanačiti, nakon izbora predsjednika i formiranja Izvršnog odbora.

Linker
20. travanj 2024 23:21