SRDJAN VRANCIC/CROPIX
VRHUNAC KARIJERE

Debitant u dresu Vatrenih: ‘Govorili su mi - Ivo, nemoj sada poletjeti, a meni je to samo bio motiv više‘

‘Kad sam bio u Hajduku, nisam igrao dvije godine. Ali znao sam da pripadam tom društvu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. kolovoz 2020. 20:53

Vratar Ivo Grbić (24), svakako je priča mjeseca. Prvo je senzacionalno odjeknula vijest o njegovom transferu u madridski Atletico, a jučer je eto dobio i pozivnicu Zlatka Dalića. Priča iz snova, zar ne?

- Poziv u reprezentaciju je sve što sam sanjao cijeli život. Kad sam počeo igrati nogomet i kad sam gledao Hrvatsku na velikim natjecanjima, samo sam sanjao da jedan dan dobijem poziv, da odjenem hrvatski dres. Prošao sam sve mlađe uzraste, a sad eto, stigao je i ovaj za A vrstu. Bio sam na pretpozivu za onaj nikad odigrani turnir u Kataru, tada su i svi govorili “Ivo, nemoj sada poletjeti.” A ja sam im govorio da će mi to biti samo motiv za još jači rad, te da i dalje čvrsto stojim na zemlji. Ovaj poziv izbornika daje mi još jednu ogromnu dozu samopouzdanja - kazao nam je Grbić

Da mu je netko rekao onog dana kad je iz Hajduka dolazio u Lokomotivu u ljeto 2018. godine da će tako brzo postati vratar reprezentacije i madridskog Atletica, što bi mu kazao?
- Kad sam bio u Hajduku, nisam branio dvije godine. Ali znao sam da pripadam tom društvu. Trenirao sam s Lovrom Kalinićem, Leticom i Stipicom, vidio sam što mogu i bio sam svjestan svojih kvaliteta, vjerovao sam u sebe. U Lokomotivi se ovu drugu sezonu poklopila fantastična momčad, ostvarili smo fantastičan rezultat, isplivala je momčad, ali i mi pojedinci. Vidite da je veliki dio momčadi već ostvario velike transfere. Meni je došao i poziv u reprezentaciju, zahvalio bih se Lokomotivi, Hajduku i svima koji su mi pomogli u karijeri, svima koji su pomogli da ostvarim svoje snove i dobijem poziv u reprezentaciju.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kad se radi o realizaciji transfera u Atletico, stvar je u fazi finalizacije, sređuje se potrebna papirologija. Madriđani su bili u Lisabonu gdje su izgubili od Leipziga, vratili su se u subotu, tako da su se već jučer počele rješavati zadnji detalji.
- Jučer sam se testirao na koronavirus po drugi put. Prvi test je bio negativan, vjerujem da će biti i ovaj drugi. Zadnjih nekoliko dana nisam uopće izlazio iz kuće, nisam se s nikim viđao, tako da mislim da će sve biti u redu.
Objasnio je zašto nije branio protiv Dinama...

- Zamolio sam trenera Tomića da me oslobodi utakmice, jer je bilo puno zaraženih. Trener mi je izašao ususret, zato sam mu jako zahvalan. Ispričao sam se momčadi, dečki su sve shvatili.

Naravno da su mu svi u Lokomotivi izašli ususret, jer svaki trenutak može stići poziv iz Madrida. Kao što smo već pisali, Grbića je želio Slaven Bilić u WBA, ali je na koncu ponuda Atletica bila od onih koje se ne mogu odbiti.

Linker
17. travanj 2024 18:12