Martin Erlić

 CUCCO RICUCCHI Nurphoto Via Afp
PUT DO USPJEHA

Debitira za Vatrene: S 12 godina otišao od kuće, sa 16 iz Hrvatske, i dan danas radi u svom OPG-u

Godinama je sam kuhao, javnim prijevozom išao na treninge, prolazio uspone i padove...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. lipanj 2022. 15:01

Martin Erlić prvi je put s Vatrenima, na treninzima djeluje dobro i neće začuditi ako mu izbornik brzo ponudi šansu, možda već u petak u Gradskom vrtu u utakmici s Austrijom.

- Dečki su me izvrsno primili, oduševljen sam - kazao nam je igrač iza kojeg je jako uspješna sezona u Serie A, pritom je kao središnji branič zabio i dva gola i ima jednu asistenciju za Speziju u 30 nastupa.

Veliki šok

Utorak navečer i srijedu obilježila je smrt izbornikova oca.

- To je veliki šok i za njega i za nas igrače. No, nastavili smo s treninzima, a izbornika čekamo da nam se što prije priključi.

Dvoboj s Austrijancima je pred vratima, treći start Hrvatske u Ligi nacija koja dosad nije donijela sreću.

- Austrijanci su dobar test. Spremamo se najbolje što možemo kako bismo taj susret odradili na visokoj razini. Osobno sam jako dobro, ostao sam u radnom procesu. Nakon završetka Serie A imao sam tek nekoliko slobodnih dana, a njih sam iskoristio za treninge kako bih i dalje bio fit. Radio sam odlično i zato sam u Top formi.

image

Martin Erlić

FABRIZIO CARABELLI Nurphoto Via Afp

Neki su imali duži odmor...

- Neće to biti nikakav problem jer svi smo mladi. Brzo se vratimo u natjecateljski mod.

Izbornik je najavio da ćete sigurno dobiti šansu.

- Veselim se, čekam svoju priliku, ako je dobijem nastojat ću da je što bolje iskoristim.

Imali ste puno zagovornika kroz medije i među navijačima da vas se priključi nacionalnoj vrsti. Kako ste reagirali kad ste dobili prvu informaciju da ćete biti pozvani?

- Prvi me nazvao Mario Mandžukić i kazao mi vijest zbog koje sam bio oduševljen, ali sam ujedno ostao i malo iznenađen. San je svakog nogometaša, tako i mene da budem tu, potrudit ću se da iskoristim ovaj trenutak. Jedan sam od mlađih u ekipi.

No, s nekoliko ste kolega igrali u U-21 vrsti, neki su kao i vi 1998. godište. Koliko je drugačije ozračje u A reprezentaciji?

- Ima nas dosta koji smo već igrali zajedno, tako da nema velike promjene. Ivanušec, Sosa, Brekalo... s njima sam bio suigrač, Vrsaljka također znam od prije.

Jeste li definitivno riješili da od sljedeće sezone igrate u Sassuolu?

- Igrač sam Sassuola, idem s njima na pripreme, a vidjet ćemo što ljeto donosi.

image

Martin Erlić i Edin Džeko

ALBERTO PIZZOLI Afp

Priča se da Paolo Maldini ima vaše ime u bilježnici. Nitko ne tvrdi da će vam ponuditi dres Milana, no očito je da ste privukli pozornost i da vas se prati.

- To ne znam, to su samo priče - nasmijao se Erlić koji je iz rodnog sela Tinj kraj Zemunika otišao s 12 godina i sam se potom probijao po svijetu.

Pomažem svojima

Od Zagreba gdje je trenirao u Dinamu, Rijeke, pa preko Italije u kojoj je od 16. godine - u Parmi, Sassuolu, Südtirolu i Speziji. Godinama je sam kuhao, javnim prijevozom išao na treninge, prolazio uspone i padove, ali nije odustajao. Kaže da mu niti danas nije problem, kad se vrati kući, pomoći roditeljima na poslovima u poljoprivredi. Doista profesionalac iz Serie A između dvije sezone bere trešnje i uzgaja povrće?

- Kad sam doma uvijek pomognem svojima i ne sramim se toga. To me čini ponosnim. Imamo OPG i svi radimo sve, čast mi je što imam takvu obitelj koja radi sjajan posao.

Dolaze li na utakmicu u Osijek?

- Neće doći nitko od obitelji, ne mogu, imaju druge obveze, ali stići će dosta prijatelja.

Bolja šansa za roditelje, dvojicu braće i dvije sestre, bit će u ponedjeljak kad Vatreni zaigraju na Poljudu. Mnogo je bliže nego istok Slavonije...

Linker
20. ožujak 2024 20:13