Getty Images
VELIKI INTERVJU ZA SN

DEJAN LOVREN EKSKLUZIVNO O OTKAZIMA U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI 'Žao mi je što više nismo kao na SP-u! Mi ovo nismo zaslužili, nije fer!'

Dejan Lovren u današnjem velikom intervjuu za Sportske novosti progovara, između ostalog, i o atmosferi u reprezentaciji godinu dana nakon Svjetskog prvenstva.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. rujan 2019. 10:01

Vatreni igraju protiv Slovačke i Azerbajdžana, a otkazao je Ivan Rakitić, nema zbog ozljede i Matea Kovačića. Mogao bi to biti znatan hendikep?

- Ne želim nikoga uvrijediti, ne bih htio nešto krivo kazati... Žao mi je što u reprezentaciji nismo više takvi kakvi smo bili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji! Imam neki osjećaj koji nije dobar. Kao, eto, ono što smo napravili u Rusiji, to je to, nema dalje. Nije mi to drago. Jasno mi je da se otkazuje zbog ozljeda, i ja sam bio u takvim situacijama. A ostale situacije mogu prihvatiti, ali samo donekle. Mi smo reprezentacija koja i dalje može napraviti velike stvari, nije Rusija bila naš vrhunac i kraj. Nemamo mi 35 ili 36 godina pa da smo stari. Svi smo mi skupa - ili barem većina reprezentativaca - među najvažnijim igračima u svojim klubovima, treba to iskoristiti.

Onda je kazao što se njemu svojevremeno događalo.

- Kad sam imao problema, zna to dobro Luka Modrić, bilo je to 2016., došao sam na okupljanje reprezentacije, stao sam pred sve i kazao, oprostite, nisam s glavom bio tu, nisam bio spreman, nisam ni zaslužio biti s vama. Znate i sami da su mi se događale neke stvari u privatnom životu, ali došao sam, digao sam se pred svima. Svi to znaju u reprezentaciji. Zato i jesam to što jesam. Otvoren sam, uvijek sam za razgovor. Da, ako netko ima problema, privatnih ili drugih, u redu. Međutim, svi ovi dečki koji su tu, koji su se odazvali, zaslužuju respekt.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

O tome Lovren zaključuje:

- Ne želim da se sve ono što smo napravili u Rusiji brzo zaboravi, zbog bilo kojeg pojedinca. Jer znate, u takvim se situacijama odmah počne stvarati negativna atmosfera. Ne želim to! Toliko smo se junački borili, toliko izborili u Rusiji, zbacili smo teret sa svojih leđa, pobijedili smo negativnu atmosferu koja se stvorila oko reprezentacije. Ne želim da se ona opet vraća, nismo to zaslužili, nitko to nije zaslužio, ni naš izbornik, ni stožer, ni igrači koji uvijek dolaze. Nije fer!

Utakmice sa Slovačkom i Azerbajdžanom iznimno su važne, zar ne? Sve su važne nakon onog poraza od Mađarske...

- Sad moramo biti onakvi kakvi smo bili na Svjetskom prvenstvu! Nema više hoćemo-nećemo. Ako želimo biti na Europskom prvenstvu, trebamo u Slovačkoj i Azerbajdžanu pokazati tko je i što je Hrvatska. Uopće me ne zanima tko će igrati, imamo igrače koji su tu s razlogom, koji tu zaslužuju biti, trebaju to pokazati kad se istrči na travnjak. Svi moramo disati kao jedan, kao što je bilo u Rusiji - zaključio je Lovren.

Lijepo je vidjeti svoj bivši klub u Ligi prvaka

Dinamo se plasirao u Ligu prvaka, Dejan je bio među prvim čestitarima.

- Jesam, odmah sam čestitao. Drago mi je, jako mi je drago. Lijepo je vidjeti svoj bivši klub u Ligi prvaka. Napravili su velik iskorak i pokazali da ovih posljednjih godina nisu slučajno ulazili u Ligu prvaka i da nisu slučajno prošle sezone došli do osmine finala Europske lige. Kao bivši igrač Dinama ponosan sam i želim im svu sreću. Mislim da će Maksimir na svakoj utakmici biti krcat, da će ljudi uživati. To je ono što Dinamo zaslužuje, što zaslužuju njegovi navijači. To je lijepo, tako treba biti - kaže Lovren.

Linker
13. travanj 2024 17:05