Ronald Gorsic / CROPIX
STRUČNA ANALIZA

DINAMOVA LEGENDA NAKON ŠAMARA U BUDIMPEŠTI Jedna je stvar što svi mislimo da moramo osigurati Euro u prve tri, četiri utakmice, a realnost je druga...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. ožujak 2019. 12:11

Bila je to lutrija, nije Stjepan Deverić imao sreće. Dopalo ga je da nam mora izložiti pozitivne stvari iz ove dvije uvodne utakmice, da smo pobijedili u Budimpešti, vjerujemo da bi bilješke bile mnogobrojne. Ovako, nije lako nakon mađarskog šamara izdvojiti dovoljno pozitivnih detalja.

- Ušli smo dobro u utakmicu, izgledalo je to vrlo lijepo, poveli smo, odigravali po zemlji, uspjeli probiti Mađare koji su se gusto branili. No, onda se sve okrenulo, iako mi je nekako mirišalo na remi, na bod, na kraju smo pokleknuli - priča Deverić, notirajući ipak neke pozitivne stvari koje je vidio u ove dvije utakmice.

Zagreb, 230516.
K&K, Jurisiceva 5.
Okupljanje nogometasa NK Dinama 1982. generacija koja je osvojlia prvenstvo drzave.
Na fotografiji: Stjepan Deveric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Stjepan Deverić

- Bez obzira na taj poraz, nema mjesta panici. Hrvatska je i u Budimpešti dominirala, doduše prilika nije bilo puno, ali mi smo i dalje klasna momčad. Kao nijedna u skupini. Ovaj poraz više znači Mađarima, nego što nas poraz baca u očaj, mi smo i dalje prvi favoriti za prvo mjesto, pogotovo za prolaz skupine.

Iako sad četiri reprezentacije imaju po tri boda?

- Ma, bez obzira na to. Nijedna od ove tri preostale reprezentacije ne može pobijeđivati u seriji, svi će oni negdje gubiti bodove, pogotovo u međusobnim susretima, a jedino je Hrvatska reprezentacija koja može nanizati pobjede i napraviti prednost. Igramo iduću utakmicu protiv Walesa, na našem terenu i tu već vidim priliku za novi uzlet, za povratak na pobjedničku stazu. Siguran sam kako ćemo opet biti tamo gdje nam je mjesto. Jedna je stvar to što mi svi mislimo da moramo osigurati Euro u prve tri, četiri utakmice, a drugačija je realnost. Ali, i uz ovaj kiks, a možda baš zbog njega, Hrvatska je i dalje veliki favorit skupine i nema mjesta drami.

Sad kad smo krenuli s pozitivom, možemo i nastaviti tim tempom.

- Neki igrači su osvježenje, mislim prije svega na Brekala, vratio se Jedvaj, ima u ovoj momčadi još dosta rezerve. Kad se vrate i neki koji su ozlijeđeni, a pogotovo kad neki od ovih uđu u formu i pravi ritam, sve će izgledati drugačije. Ova momčad ima još puno rezervi, a imamo i još igrača koji mogu pomoći, ne moramo se brinuti za budućnost.

Raduje Deverića i igra Luke Modrića, igrača u čijoj karijeri i on ima važnu ulogu.

- Istina, Luka je meni u ove dvije utakmica opet bio dobar, evo, i u Budimpešti je pripremio gol. A kad on igra tako, onda je sve lakše, dokazuje da se nije zasitio reprezentacije, važno je i za suigrače da imaju uza sebe takvog Modrića. Kad i ostali igrači podignu razinu svoje igre, a podići će sigurno, onda će Hrvatska biti bolja.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 22:16