DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IZ SLOVENSKOG TABORA

Dinamovac upozorava: ‘Hrvatskoj neće biti lako, želimo i mi na SP, a od Kekova dolaska opet smo ozbiljni‘

Petar Stojanović, slovenski reprezentativac iz zagrebačkog Dinama najavljuje okršaj s Vatrenima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. ožujak 2021. 18:35

Petar Stojanović baš se spremao na prvi, ujedno i pretposljednji trening uoči utakmice s Hrvatskom.
- Nismo se još svi ni okupili, neki tek trebaju doći (pričali smo u ponedjeljak poslijepodne, nap.a.), a utakmica je već pred vratima. Nemamo puno vremena za pripremu, ali vjerujemo da ćemo u srijedu ipak biti spremni za Hrvatsku - priča Dinamov desni bek, standardni Kekov izbor na desnoj strani.

Nedostaje Sloveniji ozlijeđeni Verbič, Hrvatska ima svojih problema, u svakom slučaju, spremamo se opet na neizvjesnu i tešku utakmicu.

Slovenija nikad dosad nije pobijedila Hrvatsku, međutim, svaki su put to bili izjednačeni dvoboji.
- Bit će tako i sad. Imamo respekt prema Hrvatskoj, znamo o kakvoj se reprezentaciji radi, ali mi sigurno ne potpisujemo kapitulaciju prije početka utakmice. Imamo kvalitetu, ima i kod nas igrača iz velikih klubova. U zadnje vrijeme, od dolaska Matjaža Keka na izborničku klupu opet smo postali ozbiljna momčad, vjerujem da tako možemo i nastaviti, još i bolje, u ovim kvalifikacijama.
Jaki aduti Hrvatske mogli bi biti baš njegovi suigrači iz Dinama. Recimo, Livaković je u odličnoj formi, u HNL-u mu nitko ne može zabiti, nije ga uspio svladati ni Harry Kane.
- Uf, Livi je stvarno vrhunski, moram priznati da mi je drago što ga u klubu imam na svojoj strani. Manje mi je drago što će sad biti na suprotnoj, ha-ha. Ali, imamo i mi sjajnog golmana Oblaka, zapravo, ja sam sretan čovjek što mi leđa čuvaju takva dva vratara, u klubu i reprezentaciji, puno je lakše igrati kad znaš da takvi ljudi stoje iza tebe.

No, moglo bi mu se dogoditi da protiv sebe, baš na svojoj strani terena, ima Mislava Oršića? On možda zna kako ga zaustaviti?
- Oršić je u odličnoj formi, vidjeli ste i sami kako je igrao protiv Tottenhama, sigurno da po toj formi zaslužuje igrati. Ali, nikad ne volim pričati o tim stvarima prije utakmice, ne znam još ni hoću li igrati, bude li se izbornik odlučio za mene, sigurno ću biti spreman za igru. Također, ako me pita za neki savjet, pogotovo oko Livakovića i Oršića, mogu pomoći, premda, ne sumnjam da će Kek ionako znati sve o svakome. Moram još samo reći da mi je žao što neće biti Petkovića, što se ozlijedio protiv Gorice, želim mu da se što prije vrati na teren.

Slovenija ulazi u ove kvalifikacije s jasnim ambicijama.
- Tako je, mi isto želimo plasman na Svjetsko prvenstvo, želimo u Katar. Pokazali smo pomak u Ligi nacija, napredujemo od Kekova dolaska i vjerujemo da imamo snagu izboriti se u ovoj teškoj skupini.

Nego, što se tako naglo okrenulo u Stojanovićevom statusu u Maksimiru?
- Ne bih previše o tome pričao, svi znaju da ja uvijek dajem maksimum, 100 posto, kad god igram i koliko god igram. To je moj posao, a netko drugi je taj koji odlučuje koliko tko igra. Naravno da nisam zadovoljan kad ne igram, koji igrač bi bio, to je, uostalom, normalno. Ali, previše poštujem Dinamo i sve što sam dosad prošao s Dinamom da bih iskazivao nekakvo nezadovoljstvo. Dajem sve od sebe na terenu, svi znaju da sam uvijek takav, vidjeli ste i u zadnjim utakmicama da se po tom pitanju ništa nije promijenilo, niti će se promijeniti - zaključio je Stojanović.

Linker
26. travanj 2024 08:38