Zlatko Dalić
 Laszlo Szirtesi/Getty Images / Laszlo Szirtesi Getty Images
REAKCIJE NA ŽDRIJEB

'DOBILI SMO NAJTEŽU MOGUĆU SKUPINU, ALI TO JE LIJEPO' Evo kako je izbornik reagirao na pitanje hoće li ostati na klupi Vatrenih nakon Eura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2020. 20:23

Luis Figo smjestio je Hrvatsku u društvo Švedske, Francuske i Portugala u skupini 3 Uefine Lige nacija 2020/21. Legendarni portugalski nogometaš, osvajač Zlatne lopte početkom stoljeća, u ulozi meštra ceremonije ždrijeba u Amsterdamu zapravo nije imao milosti za ‘vatrene’ jer im je ususret poslao aktualnog svjetskog i europskog prvaka, ali u konkurenciji najboljih europskih reprezentacija niti jedna se nacionalna momčad ne može pohvaliti lakim ždrijebom.

Birajući suparnike za sparing uoči Eura hrvatski izbornik Zlatko Dalić podvukao je da ne želi patuljaste reprezentacije na kojima će nabijati gol-razliku i stvarati lažnu sliku o vrijednosti svoje momčadi. Njegov su izbor najjači, a Figo mu je ovom zgodom ispunio želju tako da će s megamomčadima igrati i prije i odmah nakon Eura.

- Dobili smo najjaču moguću skupinu, ali to je lijepo. Hrvatska će igrati sa svjetskim prvacima i europskim prvakom. To je ono što želimo, bit će atraktivno i imat ćemo što gledati - rekao je Zlatko Dalić nakon ždrijeba pa nastavio:

CARDIFF, WALES - OCTOBER 13: Croatia manager Zlatko Dalić ahead of the UEFA Euro 2020 qualifier between Wales and Croatia at Cardiff City Stadium on October 13, 2019 in Cardiff, Wales. (Photo by Harry Trump/Getty Images)
Harry Trump/Getty Images

- Znali smo da nas čekaju teški protivnici, znali smo tko god dođe da će biti jak. Možda nismo bili uspješni u prvom izdanju Lige nacija, ali ona ima svoju svrhu, a to je da bude jako natjecanje. Ovo će biti jako dobra priprema za ono što nas čeka kasnije, a to su kvalifikacije za Katar.

Hoće li Zlatko Dalić ostati izbornik Hrvatske nakon Eura?

- Pred nama je turnir u Kataru, pa zatim Euro. Vidjet ćemo što će biti nakon toga i kako dalje, moramo ići korak po korak. Važno je za Hrvatsku da smo opet u vrhu i da igramo s najjačima. Volio bih voditi Hrvatsku u Ligi nacija, ali vidjet ćemo.

Linker
23. travanj 2024 18:53