Aymeric Laporte (lijevo)
 JULIO MUNOZ Afp
NOVI ŠPANJOLAC

Dobio je državljanstvo, zabio prvi gol i odmah Vatrene poslao kući: ‘Uvjeren sam da mi idemo dalje!‘

‘Iznimno sam zadovoljan rezultatom i prolaskom skupine. Proslavio sam gol vrlo žestoko‘.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. lipanj 2021. 18:24

Aymeric Laporte tek je odnedavno reprezentativac Španjolske, promijenio je državljanstvo i Luis Enrique je to iskoristio te je stoperu Manchester Cityja dao mjesto u prvoj postavi Furije. Odigrao je 27-godišnjak, rođen u francuskom Agenu, sve minute na Euru, a protiv Slovačke upisao je svoj prvijenac u dresu reprezentacije.

Utakmica protiv Slovaka vratila je osmijehe na lice Španjolaca koji nisu dobro izgledali u prva dva nastupa. U prvo nisu znali probiti čvrsti bedem Švedske, nedostajalo je konkretnosti u završnici, pa je završilo 0:0. Protiv Poljske su izgledali su malo bolje, ali opet su samo remizirali. Stoga im je uvjerljiva pobjeda nad Slovačkom udahnula potrebno samopouzdanje. Sada im slijedi Hrvatska, a kako se čini, Laporte je već otpisao Vatrene.

image
Aymeric Laporte
JULIO MUNOZ Afp


- Iznimno sam zadovoljan rezultatom i prolaskom skupine. Proslavio sam gol vrlo žestoko, san je biti dijelom Eura, uživam u svakom trenutku. Sretan sam kako su me svi prihvatili i dobrim igrama želim im uzvratiti na tu naklonost - započeo je 191 cm visoki stoper, osvrnuvši se i na Hrvatsku.


- Znamo da su ona dobra momčad, ali mi moramo nastaviti u istom ritmu te raditi ono što najbolje znamo. S kvalitetom koju posjedujem uvjeren sam da idemo dalje - zaključio je Laporte.

Linker
23. travanj 2024 19:23