KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA
DETALJ IZ DOKUMENTARCA

Dosad neviđeni kadrovi Modrića i suigrača iz reprezentacije: ‘Ne vidim tvoj napredak, odaješ nesigurnost...‘

‘Ne bih ti to govorio da mi nije stalo, drag si mi dečko, zato ti govorim‘, rekao je Luka drugom Vatrenom
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2022. 09:24

Dokumentarni serijal ‘Kapetani‘ zainteresirao je hrvatsku javnost najviše zbog Luke Modrića koji je u njemu izjavio: "Svjestan sam da sam u nekim godinama i da je to vjerojatno moje zadnje natjecanje s hrvatskom reprezentacijom", rekao je Vatreni, a o pozadini te izjave već smo opširnije pisali OVDJE.

No, treba istaknuti kako serijal nastao u suradnji FIFA-e i Netflixa donosi i neke insajderske kadrove iz tabora hrvatske nogometne reprezentacije. Tako, primjerice, možemo čuti Zlatka Dalića i Luku Modrića kako razgovaraju u automobilu kad su išli na splitsku presicu dan prije utakmice s Rusijom gdje izbornik govori da je Ivanušec strašno pao s čime se Luka složio.

Prikazan je u dokumentarcu i jedan Modrićev razgovor s Dominikom Livakovićem kojeg hrabri uz riječi da je golmančina, ali mu i otvoreno kaže da ostavlja dojam kako se boji pogreške zbog čega je zaključak da unosi nesigurnost u momčad te se mora prestati bojati jer svi griješe... Sve to odvilo se nakon odluke da protiv Rusije na Poljudu brani Ivo Grbić.

- Ne bih ti to govorio da mi nije stalo, drag si mi dečko, zato ti govorim. Ali ja ne vidim tvoj napredak u reprezentaciji! Možda te pritisak smeta? Odaješ nesigurnost momčadi. Što ima veze ako pogriješiš, pa svi griješe, zašto ne bi ti smio? Ali moj je osjećaj da ti imaš problem, a taj je da se bojiš pogriješiti! - rekao je Modrić Livakoviću na što mu je ovaj odgovorio:

- Ne bih došao do ovdje da se bojim.

A Modrić će:

- Znam, zato je samo još gore. Gledaj, ti si golmančina, to moraš znati i ti to znaš.

Linker
23. svibanj 2024 13:47