Zlatko Dalić

 Pa Wire/pa Images/profimedia
NEIZVJESTAN STATUS

Doznajemo: Dalić uskoro vraća važnog igrača na popis, ali daleko je od prvih 11. Čeka ga velika borba

Saznajemo da bi se Majer treninzima s punim kapacitetom trebao pridružiti za desetak dana
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. listopad 2024. 07:06

Lovro Majer ozlijedio je ligamente desnog gležnja u dvoboju drugog kola Bundeslige između svojeg Wolfsburga i Holstein Kiela. Suparnički igrač Magnus Knudsen uklizao je dok je Majer imao posjed i pritom mu ozlijedio gležanj. Hrvat je ležao u bolovima i odmah je bilo jasno da neće nastaviti susret. Šepajući je napustio teren. Ta ozljeda dogodila mu se baš pred prošlo okupljanje reprezentacije za oglede Lige nacija protiv Poljske i Portugala.

Izbornik Zlatko Dalić je zbog toga aktivirao pretpoziv, Vatrenima se pridružio Nikola Moro. U prvom trenutku izgledalo da će se Lovro oporaviti do ovog listopadskog okupljanja nacionalne vrste, ali to se nije dogodilo. Ozljeda gležnja bila je ozbiljnija nego što se to moglo pretpostaviti. Tako da od dana ozljede, 31. kolovoza Majer nije igrao utakmice za svoj Wolfsburg.

Podsjetimo se, samo šest dana prije nego što mu je stradao gležanj, Lovro je na utakmici u kojoj je Wolfsburg izgubio od Bayerna s 2:3 postigao oba pogotka za Vukove. To je bilo 1. kolo Bundeslige, a s svojom fantastičnom predstavom, hrvatski reprezentativac je sjajno najavio sezonu. Nažalost, slijedilo je to za njega nesretno 2. kolo kad je stigla ozljeda. Wolfsburg je bez Majera odigrao nakon toga četiri utakmice, izgubio je od Eintrachta iz Frankfurta (1:2), te Bayera iz Leverkusena (3:4), odigrao je neodlučeno s Stuttgartom (2:2), te je pobijedio Bochum (3:1) u posljednjem kolu Bundeslige prije stanke zbog Lige nacija. Wolfsburg je bez Lovre Majera iznimno hendikepiran, jako nedostaje momčadi trenera Ralpha Hasenhuttla.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kad će se Majer opet vratiti na teren? Po našim izvorima bliskim Majeru, hrvatski reprezentativac počeo je se laganim treninzima. Saznajemo da bi se treninzima s punim kapacitetom trebao pridružiti za desetak dana. To je svakako dobra vijest iz Wolfsburga.

To bi trebalo značiti da će se Majer, nakon što je propustio dva okupljanja reprezentacije ponovno naći na Dalićevom popisu na okupljanju u mjesecu studenom, kad Hrvatska igra protiv Škotske na gostovanju i s Portugalom kod kuće. Takve najave stižu i iz izvora bliskim nacionalnoj vrsti.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Lovro Majer bi po povratku u nacionalni dres mogao imati problema kad se radi o mogućem participiranju u udarnom sastavu. Jer svakako će mu nakon duže stanke trebati neko vrijeme da se vrati u formu, da bude opet onaj Majer na kakvog smo navikli i koji je tako briljantno startao u sezonu s dva pogotka Bayernu. S druge strane, na njegovoj poziciji se Daliću nameće Luka Sučić, koji je postao jedan od ključnih igrača Real Sociedada.

Luka je u odličnom razdoblju i moguće jest da će baš on biti taj koji će biti izbornikov izbor u slijedećem razdoblju, u dvije posljednje utakmice Lige nacija u studenom. Nije samo Sučić taj koji ugrožava Majera, tu jest svakako i Dinamova mlada zvijezda Martin Baturina, koji je iznimno podigao formu i najavljuje da će sve više biti u Dalićevom fokusu. Lovro bi zbog nesretne ozljede mogao podosta toga izgubiti. Makar s druge strane, radi se o klasnom igraču koji isto tako brzo može ponovno pronaći formu i uhvatiti udarni sastav Vatrenih.

Linker
13. listopad 2024 08:12