VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
SuperSportske podcast

Dujmović: Bio sam samouvjeren i miran, znao sam da će prvi gol otvoriti sve i da ćemo pobijediti Gruziju

Junak prve pobjede Hrvatske na Poljudu bio je naš gost u podcastu.
Piše: PromoObjavljeno: 14. studeni 2021. 12:52

Igrala se 76. minuta 6. kola kvalifikacija za EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini, kad je u igru ušao Tomislav Dujmović, zajedno s Ivanom Klasnićem. U prethodnih 76 minuta naša je reprezentacija na Poljudu stvorila bezbroj šansi, pogađala okvir gola, a ostalo je branio raspoloženi gruzijski vratar Loria. Nekoliko kola prije u Tbilisiju Hrvatska je nespretno izgubila upravo od Gruzije pa je breme na plećima naših nogometaša postajalo sve teže i teže kako se bližio kraj utakmice.

Slaven Bilić nije imao nikakvog razloga više čekati i u igru je umjesto Perišića gurnuo Klasnića te je Vukojevića zamjenio ofenzivnijim Dujmovićem. U tom momentu, Hrvatska je na travnjaku imala 4 napadača: Klasnića, Kalinića, Mandžukića i Eduarda.

S našim gostom Tomislavom Dujmovićem u 13. epizodi našeg SuperSportske podcasta razgovarali smo i o toj utakmici koja je značila jako puno mnogima taj dan i u tom momentu je vratila Hrvatsku na kurs prema Poljskoj i Ukrajini. Bila je to prva pobjeda Vatrenih na Poljudu u prvom nastupu reprezentacije na tom stadionu u službenoj utakmici nakon više od 10 godina. Kako se osjećao, kako se sve to dogodilo i što je rekao kad je ulazio pogledajte ovdje:

Cijeli podcast pogledajte ovdje:

Linker
16. travanj 2024 00:40