Filip Uremović odigrao je odlično u dva posljednja nastupa
 AFP
VELIKO POJAČANJE

Džoker za dvije pozicije! Kad ga je Dalić ‘izmislio‘, čuli smo hladne komentare, ali u dva nastupa...

Ima snažan personality, što se vidjelo kad je igrao, bez ikakvog kompleksa sa svjetskim prvacima
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. listopad 2020. 16:35

Kada je nastupio na europskom prvenstvu mladih reprezentacija nije djelovao kao da je siguran potencijal za nešto više. Klasična priča o igraču koji sazrijeva, a koji igra takav nogomet, i ima samozatajan karakter, da neće uzbuditi duhove.
Filip Uremović, koji je rođen prije 23 i pol godine u Slavonskoj Požegi, naš je dojam, grabi značajnim koracima naprijed u karijeri. Kako klupskoj, tako i reprezentativnoj. Kad je prešao u Rubin Kazanj, jaki ruski klub, nije baš dobio puno publiciteta.

No, Uremović je u kratkom vremenu što boravi u tom klubu stekao takav renome da je izabran za kapetana momčadi. S 23 godine, i kao stranac, dobiti vrpcu nakon samo jedne sezone to je više nego jasan znak snažne osobnosti. Uremović je u Rusiju stigao u srpnju 2018. godine, nakon kratkog boravka u Olimpiji (s Bišćanom), koja ga je Dinamu platila 200 tisuća eura. Unutar pola godine Ljubljančani su ga prodali za milijun eura. Nakon sezone i pol Rubin Kazanj je odmah produžio ugovor s Uremovićem do 2024., odajući koliko su zadovoljni njime...

image
AFP

Kad ga je Dalić “izmislio” nedavno, čulo se podosta hladnih komentara o njegovom priključenju. No, u dva nastupa, protiv Francuske i Švicarske, Uremović je samo potvrdio gore navedeno. Ima snažan personality, što se vidjelo kad je igrao, bez ikakvog kompleksa sa svjetskim prvacima. I ima vrlo dojmljive potencijale, pogotovo motoričke, što smo vidjeli u nekoliko sprinterskih dionica na širem prostoru.

Šime Vrsaljko je, nakon nove artroskopije, za reprezentaciju aut u ovoj godini. I kada se bude vratio, za proljetne provjere, biti će prvi izbor za desnog bočnog. Jer Vrsaljko je jedan od ponajboljih u Europi na toj poziciji. No, i onda kada se bude napokon ustalio u igri, Hrvatska će trebati alternativu, odnosno igrača koji mu može biti dostojna zamjena kada nije spreman, ima kartone ili je fizički preopterećen. Uremović desnog beka može odigrati vrlo solidno, pogotovo u defenzivnom dijelu.

Što je logično s obzirom obzirom na to da je po vokaciji stoper. Nešto je rezerviraniji prema naprijed, što je prirodno, jer se tek prilagođava igri u drugoj reprezentaciji SP-a. Uremović će biti važan džoker za Dalića, jer može pokriti dvije pozicije u posljednjoj liniji, i zato što je hitar igrač.

Protiv Švedske, nakon što je sada “otkriven” kao potencijal reprezentacije, Uremović bi morao potvrditi dobro učinjeno u prethodna dva nastupa, a dati naslutiti da može poboljšati igru prema naprijed. Za igrača koji ima dobru brzinu, to je stvar samo pristupa, odnosno samopouzdanja. Zato će biti vrlo zanimljiva njegova reakcija u trećem reprezentativnom nastupu, kada će ipak biti više pod pritiskom.

Linker
23. travanj 2024 00:02