Getty Images
PRAVA RIJEČ JE - NEOPISIVO

EKSKLUZIVNO: EVO TKO JE UZEO LOPTU KOJA JE HRVATSKOJ DONIJELA SREĆU Junak četvrftinala pokazao vrijedan suvenir i poslao emotivnu poruku domovini

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. srpanj 2019. 17:15

Prije godinu dana, 7. srpnja 2018., Hrvatska je u Sočiju izborila polufinale Svjetskog prvenstva. U toj večeri koja se na zaboravlja, u drugoj drami razriješenoj udarcima s bijele točke (4:3) nakon Danske u osmini finala, jedan od junaka bio je Andrej Kramarić, strijelac gola za 1:1, iznimno važnog nakon vodstva domaćina.

Kramarić nam se danas javio ekskluzivnim videom za portal Sportskih novosti iz Njemačke, gdje se već priprema za novu sezonu sa svojim Hoffenheimom i otkrio da posjeduje specijalan rekvizit, njemu najdraži u životu - loptu s kojom je igrana ta četvrtfinalna utakmica.

- Javljam se točno godinu dana od naše utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Rusije i mog gola. Tu sam još uvijek sa svojim uspomenama i posebnim emocijama. U ruci držim posebnu loptu koja će ostati u mojem srcu do kraja života, naravno da ima velikog značenja - rekao je Kramarić, da bi potom konstatirao:

- Teško mi je opisati nakon godinu dana kako se osjećam, baš kako se kaže - neopisiv je osjećaj ono što smo napravili. Nadam se da nikad neće nestati i nadam se da će se ponoviti.

Upravo je Kramarić bio adut za koji se odlučio izbornik Zlatko Dalić vjerujući da će pomoći u probijanju suparnikove obrane. Golom je svoje napravio, a ekipa na jedanaesterce posao privela kraju. Na obljetnicu koje se tako rado sjećamo, samo možemo kazati - neka mu se obistini zadnja rečenica.

Linker
20. travanj 2024 11:47