Igor Bišćan

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IZJAVE IZ DANSKE

Emotivni Bišćan nakon velikog uspjeha: ‘Dečki, kapa do poda! Ponosan sam, a bio bih i da nismo prošli‘

Izbornik mladih Vatrenih naglasio je da je iza njegove reprezentacije jedan izrazito stresan period.
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2022. 21:04

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine uspjela je nakon velike drame izboriti plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Jedanaesterci u uzvratnom susretu doigravanja protiv Danske odlučili su pobjednika, Marco Pašalić je u 6. seriji pogotkom odveo Hrvatsku na još jednu kontinentalnu smotru za mlade igrače.

Nakon utakmice u danskom Vejleu ovo su dojmovi izbornika mladih Vatrenih, Igora Bišćana.

- Komentar na ovih 120 minuta slobodno možemo prebaciti na cijele ove kvalifikacije, posebno na zadnjih nekoliko utakmica. Drama je stalno bila na vrhuncu. Dečki su pokazali da se bore za reprezentaciju svime čime imaju. Kvaliteta nikad nije bila upitna. Ušli smo loše u utakmicu, ali momci su reagirali fantastično. Kapa im do poda, ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet, ali i za sebe. Ponosan sam na njih, ali bio bih jednako ponosan i da nismo prošli. Pokazali su kako se bori za svoju zemlju. Presretan sam i spremit ćemo se dobro za Euro, ali najprije ćemo proslaviti. Zaslužili smo proslaviti, nije nam bilo lagano u posljednjim utakmicama i zato je ovo sve skupa još slađe - kazao je Bišćan pa dodao:

- Dečki su tu da svatko da svoj doprinos. To smo naglašavali uvijek i to ne može biti drugačije. Svi su dali svoj obol. Da sad ne ulazim u neke stvari, ovoj momčadi je falilo puno igrača koji su izgurali kvalifikacije. Nismo se žalili nego smo ostvarili cilj. U idućim danima bit ćemo još sretniji nego danas, treba odmoriti, trebamo biti zdravi, jaki mentalno i duhom, pa ćemo imati što za reći na Euru.

Mario Vušković je pak dodao:

- Od početka kvalifikacija smo pokazali kvalitetu i dokazali da zaslužujemo mjesto na Euru. Danci su dobri, prvo poluvrijeme su bili bolji, ali u drugom smo mi lakše dolazili u šanse. Ostali smo koncentrirani na penalima i zasluženo izborili plasman na Euro. Danci su stvarno dobri, pogotovo na krilima. Odlični su igrači. Ali, mi smo pokazali karakter. Čestitam momcima i svima u stožeru, sad ćemo malo proslaviti... Pucao sam već dva puta jedanaesterce za HSV, sretan sam i zbog penala, ali najviše zbog plasmana na Euro.

Igor Matanović će pak reći:

- Da, zabio sam važan gol, zaslužili smo ga kao tim, dobro smo igrali u drugom poluvremenu. Čestitam Roku za top asistenciju, vidio me je, a ja sam samo morao zabiti gol s dva metra. Šteta što nismo ranije dobili, Pašalić je imao dvije dobre prilike u produžecima, no opet smo pobijedili i to je najvažnije.

Linker
19. travanj 2024 00:42