ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
IZBORNIK U MOSTARU

Emotivni Dalić poslao snažnu poruku: ‘I vama hrvatska reprezentacija može biti primjer da je sve moguće‘

Dalić je dodao kako mu je ovo priznanje jedno od najdražih, jer nagrada dolazi iz njegova okruženja
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2022. 17:03

Izbornik Zlatko Dalić poručio je u srijedu studentima Sveučilišta u Mostaru (SUM), gdje se obratio prigodom otvaranja sportske dvorane koja nosi njegovo ime, da im hrvatska nogometna reprezentacija bude uzor kako je moguće ostvariti svoje snove.

"Svatko od nas ima svoj cilj, ima svoju ambiciju i ima svoj san i sportaši moraju biti primjer i uzor. I vama hrvatska nogometna reprezentacija može biti primjer da je sve moguće. Ako ste vrijedni, hrabri, odlučni, skromni možete napraviti rezultat i možete ostvariti svoj san kao što sam ga ja ostvario“, rekao je Dalić studentima na svečanosti u Mostaru.

U veljači ove godine Senat Sveučilišta u Mostaru donio je odluku da se sportska dvorana u kampusu SUM-a u naselju Rodoču imenuje po najuspješnijem hrvatskom nogometnom izborniku koji je je podrijetlom iz Livna. Ta je dvorana svečano otvorena u srijedu. Dalić je dodao kako mu je ovo priznanje jedno od najdražih, jer nagrada dolazi iz njegova okruženja,

image
FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA Franck Fife/Afp/Profimedia

"Nikad se nisam sramio reći otkud potječem, nagrada dolazi od Sveučilišta u Mostaru koje je priznato u svijetu, koje je prepoznato kao jedno od najboljih i najkvalitetnijih u ovoj regiji, jer dolazi od vas“, kazao je Dalić.

Dvoranu je svečano otvorio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, koji je zajedno s rektorom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoranom Tomićem otkrio mural posvećen Zlatku Daliću na ulazu u dvoranu.

"Mi trebamo takve uzore da bi mladima prenijeli poruku: ako usvojite i prihvatite vrijednosti koje živi Zlatko Dalić i sami možete ući u povijest jednog naroda, jedne zemlje jednog društva“, rekao je svom obraćanju prof. dr. Zoran Tomić.

Čović je dodao kako je Dalić uspio nadići brojne pojedinačne uspjehe.

"Siguran sam da danas, koliko god je teško postići nekakav pojedinačni uspjeh, on se ipak postiže svojim posebnim zalaganjem, stvaranjem ambijenta, predanošću, bez obzira je li to akademsko, sportsko, kulturno, životno što danas imamo. Ali napraviti u momčadskoj konkurenciji uspjeh to je puno više od onoga što pojedinac može postići“, rekao je Čović.

Linker
18. svibanj 2022 17:26