SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
IGRA U ZAVIČAJU

Epic Brozo u svom stilu najavio turopoljsku premijeru Vatrenih: ‘Ako osvojimo Euro, tetovirat ću se!‘

Vatrene u utorak čeka prijateljski dvoboj s Armenijom, a najavio ga je veznjak milanskog Intera.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2021. 22:25

Veznjak Intera Marcelo Brozović u svojoj Velikoj Gorici igrat će 58. put za A reprezentaciju. U nedjelju će mu biti točno sedam godina kako nosi dres najbolje hrvatske momčadi, no nastup na domaćem terenu, makar i bez gledatelja, nije tek jedna od utakmica.

- Stvarno je dobar osjećaj doći kuću, ovdje u Veliku Goricu i igrati za reprezentaciju. Drago mi je što sam i to doživio, to je nešto što se pamti - kazao je Brozović, koji rijetko izlazi pred novinare, no kad je na domaćem terenu, ni to mu nije bilo teško. Odrastao je prigradskom naselju Okuje, iako njegov klub u kojem je učio nogomet i stasao nije Gorica, nego Hrvatski dragovoljac.

Iza Brozovića je odlična sezona, osvojio je scudetto s Interom i ističe - tek je krenuo. Jedan je od zadnjih od starije garniture Vatrenih, koji nije imao titulu u inozemstvu, pehare je prije toga podizao samo kao igrač Dinama.

- Jako sam zadovoljan, nakon dugih šest godina u kojima nije bilo uspjeha, konačno smo nešto uzeli. Prije toga imao sam dva izgubljena finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i lani u Europskoj ligi. Napokon sam sretan kako je završila klupska sezona, napokon je došao trofej i nadam se da ću nastaviti, da to nije zadnji jer imamo velika ambicije.

Antonio Conte vrlo je uspješan trener. Inter ne igra lijepo za oko, to je taktički posložen, radan nogomet, okomit i fizički moćan, u kojem Brozović ima ključnu ulogu u veznom redu.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Jako je dobro raditi s njim, ali moraš biti svjestan, kod njega nema kompromisa. Ako nisi na sto posto, nećeš igrati. Puno se trenira, ima velike zahtjeve, no meni to odgovara.

Brozović vuče i veze, a Romelu Lukaku zabija. U nedjelju će vjerojatno stati i sučelice Hrvatske, kako ga zaustaviti?

- Jako teško. Fizički je stvarno moćan, ali i on je kao i svi ostali igrači jedan od aktera utakmice i protiv njega se treba boriti, nikad ne posustati. Belgija ima i Kevina De Bruynea, koji je po meni jedan od tri najbolja veznjaka na svijetu, ima sjajan i šut i centaršut, također i pas, kad ga ide, sve može napraviti. Isto tako Belgija ima i druge odlične nogometaše.

Euro je pred vratima, kakav je došao na pripreme?

- Osjećam se vrlo dobro, nakon sezone dovoljno sam se odmorio i u Rovinju sam mogao krenuti na pravi način. Dobro treniramo. Vidi se od prvog dana da možemo puno napraviti, atmosfera je na visini.

On je imao nešto dužu stanku jer zbog crvenog kartona nije igrao u zadnjem kolu Serie A. Sezonu je zaključio s dva gola i sedam asistencija u 42 nastupa u svim natjecanjima. Njegov se učinak bolje vidi kroz neke druge doprinose ekipi. Koliko Hrvatska može na Euru?

- Jako puno, ali moramo biti pravi da bismo to postigli. Uvjerili smo se u zadnje tri utakmice, ako nismo na ispravan način ušli u susret, bit će problema. Čak i sa slabijim ekipama nego što su one na Euru. Najbitnije je da gledamo prve tri utakmice, da prođemo skupinu, a poslije ćemo lakše dalje.

Kako je pun tetovaža, hoće li napraviti još jednu ako s reprezentacijom uđe u finale?

- Neću reći ako uđemo u finale, ali ako osvojimo Euro, sigurno ću si napraviti tetovažu u to ime.

Kakav je Vedran Ćorluka kao trener?

- Svi znaju kakav je Čarli bio kao igrač, koliko je značio na terenu, takav je i sada kao trener. Uvijek je imao karakter i znanje, što god kaže poslušamo ga, bit će nam od velike pomoći.

U nacionalnoj vrsti ima i nešto mlađih igrača, iako se Bišćanovi izabranici tek trebaju priključiti, a slušaju li mlađi? Podviknete li kad na njih?

- Slušaju, kako ne, iako nekad na treningu netko od starijih i na njih poviče, ako zatreba, ako nisu pravi. Tako je u svakom klubu i reprezentaciji, tako je i ovdje - jasan je Brozović, čiji su odgovori kratki i jasni.

Složio se da kamp bude u Rovinju, kad je već otpala mogućnost da se ide u Škotsku kako je bilo planirano:

- Vjerujemo da je na kraju najbolje da budemo u Rovinju, da ne putujemo negdje drugdje. Tako smo odlučili izbornik i nekoliko igrača koji su bili uključeni u to - na kraju je kazao Brozović.

Linker
21. travanj 2024 02:06