Luka Modrić
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
ŽIVOT BEZ KAPETANA

Evo kako će Hrvatska izgledati bez Luke Modrića! Donosimo dvije Dalićeve varijante za dva teška ispita

Ovo je situacija u kojoj će se Hrvatska sve češće nalaziti. Sav teret past će na leđa ovom dvojcu.
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 22:29

Sumnje o kojima smo pisali još prije tjedan dana u subotu su se obistinile. Hrvatska će u nastavku kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, u tri utakmice protiv najjačih suparnika u skupini, biti bez svog najboljeg igrača, kapetana Luke Modrića.

Ozljeda aduktora je takve prirode da Modrić neće niti dolaziti na okupljanje, tako je dogovoreno s izbornikom Zlatkom Dalićem i liječničkom službom Real Madrida, nego će samo možda, ako se u međuvremenu dovoljno oporavi, pridružiti reprezentaciji za posljednju utakmicu u ovom terminu, 7. rujna, na Poljudu protiv Slovenije. U Rusiji i Slovačkoj "vatreni" će biti bez Modrića.

Dalić mora imati plan B

S obzirom na godine (36) i potrošenost u pandemijskoj sezoni i u klupskom dresu i u nacionalnom bojama, ovakva situacija s Modrićem nije nimalo iznenađujuća i njoj ćemo sve češće svjedočiti.

Zlatko Dalić je na mukama jer reprezentacija ionako nije igrala dobro u 2021. godini, a u ožujku, primjerice, nije uspjela slomiti otpor Malte na Rujevici prije nego što je s klupe ušao Modrić (i Perišić, a i Brekalo). Sve do 62. minute rezultat je bio 0-0. No, znalo se da će život bez Luke Modrića kad-tad morati početi, a ako Dalić i suradnici još nisu spremni za to, onda je to njihov propust.

Kovačić i Brozović

Vezni red sada će u potpunosti biti na igračima Chelseaja i Intera, Mateu Kovačiću i Marcelu Brozoviću, koji se više ne smiju "skrivati" iza Modrića (a donedavno i Rakitića), nego preuzeti odgovornost u igri. Posljednjih godina Modrić nije propuštao utakmice hrvatske reprezentacije osim poneke prijateljske, kada bi bila posljednja u pojedinom terminu te dvije natjecateljske u Ligi nacija. U Portugalu i Francuskoj u rujnu prošle godine i Hrvatska je obje utakmice izgubila.

image
Dvije varijante za Hrvatsku bez Modrića
JUTARNJI LIST

Linker
18. travanj 2024 16:40