JONATHAN NACKSTRAND Afp
IMA JEDNA VAŽNA PROMJENA

Evo kako ide prodaja ulaznica, Vatreni oduševljeni! ‘Igrat ćemo u ambijentu koji živi za nogomet!‘

Ivica Ivušić i Marko Livaja najavili su nadolazeći ogled sa Slovenijom na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. rujan 2021. 19:12

Ivica Ivušić, junak pobjede iz Bratislave, 26-ogodišnji Riječanin koji za kruh zarađuje braneći u Osijeku, postao je jako tražen i zanimljiv. Prije dvoboja sa Slovacima pojavio se na press druženju u Poljudu. Prvo je pitanje bilo logično, i očekivano, nakon odlične predstave protiv Slovačke nada li se postati prvi izbor Dalića.

- Nije mi to u glavi. Na dispoziciji sam izborniku. Nadam se da će se Livaković što prije oporaviti se, a ja sam spreman za nadolazeće izazove – skromno je odgovorio Ivušić.

Komentar na izvedbu u Slovačkoj bio je „kao rutiner”.

- Drago mi je da je tako izgledalo. Bio sam maksimalno fokusiran na utakmicu. Puno mi je značila, drago mi je da sam ostavio takav utisak.

Jeste li očekivali poziv i ranije ?

- Imamo sjajne vratare i ne mogu reći da sam očekivao nešto prije. Hvala izborniku što me sada pozvao.

Najbolji ste bili u završnici.

- Da, vratar je tu da nešto i obrani. To je naš posao.

Ivušić je odgovarao kratkim rečenicama. Nije ulazio u velike i duge priče.

Jeste li se naspavali s obzirom da ste tek iza 3,00 u noći stigli u Split ?

- Emocije su velike, i ne može ih se tek tako potisnuti. Ostvario sam dječački san, ali sada je fokus na sljedeću utakmicu. I što je najvažnije da Hrvatska nastaviti pobjeđivati.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Poljud pamtite po dobrome, obranili ste i jedanaestarac u sudačkoj nadoknadi prošle jeseni u dresu Osijeka.

- Na Poljudu je uvijek fanstastična atmosfera, siguran sam da će i ovog puta biti tako.

Ako budete branili, koga vidite kao najveću prijetnju ?

- Analizirat ćemo skupa sa stožerom, vidjet ćemo tko najviše prijeti.

Može li se produžiti niz „čiste mreže” nakon Rusije i Slovačke ?

- Oba gostovanja bez primljenog gola su pokazatelj da momčad radi kako je izbornik tražio. Slovenija? Očekujem čvrstu utakmicu, a mi trebamo gledati sebe i svoju igru. Vjerujem da ćemo uz podršku stići do pobjede.

Koliko je velik hendikep izostanak Modrića ?

- Njegov izostanak nešto odnosi, ali svi igrači koji su ovdje su spremni dati svoj maksimum – poručio je Ivušić.

Marko Livaja je uz Ivušića nazočio prvom druženju s novinarima pred susret sa Slovenijom. Čovjek koji najbolje zna kakva je trenutno atmosfera na Poljudu.

- Igrat ćemo u ambijentu koji živi za nogomet i nadam se da ćemo igrati pravu utakmicu.

Je li reprezentacija umorna nakon dvije utakmice?

- Svi su profesionalci, navikli su na taj ritam. Psihički i fizički su spremni. Osobno? Odigrao sam neke minute, moglo je i bolje, ali tu sam. Nova je pozicija, novi sustav. Dajem sve od sebe, izbornik zna koja je moja pozicija u klubu. Bitno je da je dobra atmosfera u reprezentaciji. Svi smo već zajedno bili u mlađim kategorijama, dobro se poznajemo.

Kakva je tamosfera na povratku u reprezentaciju ?

- Svi smo već bili i u mlađim kategorijama zajedno.

image
VLADIMIR SIMICEK Afp

Kakvu Sloveniju očekujete ?

- Sigurno će se zatvoriti. Čekat će priliku, a Kek je dobar trener. Može nas Kek iznenaditi, ali imamo kvalitetnije igrače i moramo se tako postaviti od prve minute.

Očekujete li da ćete zaigrati u startnoj postavi pred svojim navijačima na Poljudu?

- Sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju, dalje je sve na izborniku.. Važna nam je pobjeda koja bi nas gurnula blizu našeg cilja. Ali, trebamo biti usredotočeni na našu igru i samo na ovu utakmicu - kazao je Livaja.

PRODANO 9.000 ULAZNICA

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak izvjestio je kako je do nedjelje navečer prodano 9.000 ulaznica za utakmicu Hrvatske i Slovenije.

Promjena u prodaji ulaznica je činjenica da će se od ponedjeljka moći kupiti na prodajnom punktu u Spaladium Areni. U ponedjeljak od 12,00 do 22,00 sata, te u utorak od 9,00 do 21,00 sati što se podudara sa vremenom za testiranje.

KAKO NA STADION?

Podsjetimo, nakon odluke Stožera civilne zaštite RH od 30. kolovoza kako je i dalje dopuštena organizacija javnih okupljanja na kojima sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, Hrvatski nogometni savez je potvrdio da će utakmica Hrvatska - Slovenija biti odigrana uz prisutnost gledatelja koji imaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu. HNS je u svom priopćenju ovog tjedna naglasio kako se neće priznavati potvrde o cijepljenju ili potvrde o preboljenju, kao niti razni rezultati testova, već isključivo EU digitalna COVID potvrda s važećim QR kodom koji će se provjeravati na ulazu.

Djeca mlađa od 12 godina koja imaju ulaznicu mogu ući na stadion bez EU digitalne COVID potvrde ako su u pratnji roditelja ili skrbnika koji ima potvrdu i ulaznicu. Navijačima koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu HNS je osigurao testiranje putem brzih antigenskih testova, nakon kojih će svi kojima test bude negativan dobiti EU digitalnu COVID putovnicu nužnu za ulazak na stadion. Cijena testiranja bit će 50 kn po osobi, a punkt za testiranja bit će otvoren ispred Spaladium Arene u sljedećim terminima:

Ponedjeljak, 6. rujna, od 12:00 do 22:00 sata
Utorak, 7. rujna, od 9:00 do 21:00 sat

Linker
24. travanj 2024 09:37